En hedersmann takker av: – En perfekt avslutning

Kaptein, stopperkjempe, hedersmann, rollemodell og forbilde. Du kan henge mange merkelapper på Lars Grorud (37). I dag ble han også fotballpensjonist.

– Det er endelig. Jeg legger opp nå, sier Lars Grorud dagen etter en følelsesladet serieavslutning mot Rosenborg hjemme på Sandefjord Arena.

Før gårsdagens kamp hadde SF-kapteinen hatt løse samtaler med daglig leder Espen Bugge Pettersen om veien videre, men situasjonen var uavklart da Grorud ledet laget inn på banen.

På banketten etterpå fortalte han lagkameratene. På Instagram i formiddag informerte han folket.

Avgjorde etter kampen

– Avgjørelsen tok jeg da vi takket supporterne etter kampen. Trenere og spillere er på vei ut, vi har lagt bak oss en eventyrlig sesong, og da jeg gikk rundt på gresset  sammen med de to små gutta mine, føltes det bare som en perfekt avslutning.

– Det er denne gjengen jeg vil sette punktum med. Og det skader heller ikke å komme på «Rundens lag» i min siste kamp på toppnivå, blunker Lars.

Dermed er en 20-årig seniorkarriere over. En karriere som startet i moderklubben Eik Tønsberg, fortsatte i byens overbygningsklubb, gikk videre til Sogndal, Brann og Fredrikstad før han returnerte til hjemfylket – først i Fram Larvik.

Året var 2015. Lars Grorud fikk jobb i ABAX, og var i ferd med å runde av karrieren.

– Jeg var bare et par uker unna å legge opp da Lars Bohinen ringte, røper han.

Resultatet ble fem nye år i Eliteserien og OBOS-ligaen. For Lars Grorud har modnet som god vin.  

Takker Martí og Jordi

– Det kan godt hende at 2020 er min aller beste sesong, istemmer 37-åringen. – Og det kan jeg i så fall takke trenerteamet for.

– Treningsmetodikken til Martí Cifuentes og Jordi Gonzáles hjalp meg veldig. Fysisk ble jeg tatt vare på. Taktisk ble jeg tvunget til å skru av autopiloten. Det har vært en eventyrlig reise med masse ny læring. Samtidig har jeg forsøkt å være en rollemodell og forbilde for de yngre spillerne.

I et toppfotballmiljø må noen gå foran, sette krav, heve nivået og skape den rette treningskulturen.

– Det kan være tøft for noen. Derfor trenger unge spillere også støtte og backing. Jeg håper at jeg klart begge deler. At de har satt pris på det, sier Lars Grorud.

Han vil savne fotballen, kameratskapet og spillegleden. Men ellers vet han ikke stort om fremtiden.

De neste dagene skal nytes med kona Hilde og sønnene Emil (9) og Aksel (5). Deretter skal studiene plukkes opp igjen.

– Jeg holder på med en bachelor i idrett, helse og ernæring. Heter det ikke det da? Jeg er faktisk ikke helt sikker, og det sier jo  sitt. Men jeg ønsker å bli ferdig, og ser for meg å jobbe med idrett, gjerne med unge og sultne fotballspillere.

Tror på lys SF-fremtid

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt en avklaring før RBK-kampen, og takket av der ute på gresset, ikke på sosiale medier.

– Jeg forstår at ledelsen har mye å tenke på, og klandrer ikke klubben for noe. Jeg har bare gode ting å si om tiden i Sandefjord Fotball. Men når signalene ble litt uklare, var det viktig for meg personlig å ta regien. Jeg hadde tårer i øynene i hele går. Og det var veldig naturlig å sette punktum der.

– Hva tror du om fremtiden til Sandefjord Fotball?

– Det kan virke veldig dramatisk nå, med hele trenerteamet og flere spillere i avgang. Men det kan være lurt å ha litt is i magen, understreker Lars Grorud.

– Det vil komme inn nye folk som sette sine spor. Vi har mange lovende unggutter i troppen nå, og jeg tror på en lys fremtid med sterk lokal tilhørighet. Jeg kommer til å følge spent med.

Annonse fra Eliteserien: