En friere Normann: – Handler om selvtillit

Med sju mål i Eliteserien er Kristoffer Normann Hansen (27) tilbake slik vi kjenner ham. Frekk, freidig og målfarlig. Han vet hva som er årsaken.

Mot Brann søndag ble det et nytt mål og en ny assist i det som er blitt en sterk sesong for SF-vingen.

– Jeg tenker minst mulig bakover, mest mulig framover, starter Kristoffer Normann Hansen.

De tunge tidene i Sarpsborg og fjorårets sesong i Sandefjord vil han ikke dvele ved. Det går altfor bra nå.

– Jeg opplever en mye større frihet denne sesongen, og det er vel den viktigste forskjellen. Defensivt har det nye trenerteamet fokusert på å stå høyt, og offensivt skal vi gå raskere i lengderetningen, ta overgangene når vi kan.

– Begge deler passer min spillestil bra. Jeg trives i den nye vingrollen. Og resten handler om tillit og selvtillit, tror han.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_LQGqHcIqI64.jpg
Kristoffer Normann Hansen i aksjon under eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadion. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vanskelig i fjor

Alle har vi sett blomstringen. Den talentfulle larviksgutten er endelig i ferd med å få ut sitt potensiale.

– Oppturen startet egentlig på tampen av fjorårssesongen, poengterer Kri.

– Martí hadde klare tanker om hvordan jeg skulle spille i hans system, og det tok lang tid før jeg fant ut av det. Og det var først mot slutten, da jeg også ble flyttet inn i tierrollen, at det begynte å fungere.

– Jeg har lært meg å leve med oppturer og nedturer i fotball, og vet at det fort kan snu igjen. Derfor nyter jeg at det går bra nå, og håper det fortsetter, sier han.

Det hele startet med en drømmescoring mot Tromsø på Alfheim. «Kri-curlen» i lengste kryss mot Rosenborg var også en lekker sak.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_RxI99rjJlVg.jpg
Kristoffer i aksjon mot Odd på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Bedre med selvtillit

– Alle spillere er bedre med selvtillit, og selvtillit er noe du får både gjennom eget spill og fra tilliten som teamet gir deg, understreker Kri.

– At jeg fikk den starten mot Tromsø var kanskje viktigere enn jeg visste akkurat da. Og nye gode opplevelser gjorde at jeg kunne slippe meg løs videre.

Når tre kamper gjenstår er Vidar Ari Jónsson og Kristoffer Normann Hansen, de to SF-vingene, på toppen av SFs toppscorerliste med henholdsvis ti og sju seriemål.

I tillegg er de blant dem som skyter mest i Eliteserien.

– Det forteller vel sitt, mener Kri.

– Med selvtillit tør jeg å prøve på en helt annen måte. Det er en nøkkelfaktor for at vi begge har mange målpoeng.

Annonse fra Eliteserien: