En fortjent hederspris til Gatelaget...

men nå begynner hverdagen igjen...

Etter en begivenhetsrik hyllest nå nylig nede på Hjertnes – hvor SFs Gatelag mottok Sandefjord Kommunes Inkluderingspris for 2023 – så har hverdagen igjen startet opp. Fra blådress til blått treningstøy. Og lovordene har vært mange – og denne prisen bevisstgjorde litt ekstra – den meningsfulle og nyttige jobben bak Gatelaget som virkelig blir gjort. – Det var en hedersbevisning og en annerkjennelse til alle vi som er i og rundt laget. Vi ble nominert også året før – MEN nå fikk vi «endelig» prisen. Den gir spesielt oss bakmennene en ekstra motivasjon til å anstrenge oss ytterligere. Ikke at vi behøver akkurat det – men det var stas å bli hedret på denne måten. Oppmerksomheten forteller ALLE om hvor viktig dette prosjektet er. En av trenerne – Roger Iversen – er selvsagt stolt over gruppen sin. Den andre i duoen – Petter Olsen – er selvsagt like fornøyd med den positive omtalen som våre spillere fikk…

 

Det er alltid noe på gang – og planene framover er det ingen ting i veien med. – Nå får det være nok blomster for en stund. Vi er nå i full trening igjen – og det som er artig å konstatere er jo at rent fotballmessig – så tar vi store steg. Nå kan vi trene på litt avanserte øvelser – og samhandlingen sitter bedre og bedre. Og jeg er sikker på at det å gjøre ting sammen, fungere i et kollektiv og ta et større personlig ansvar – det er egenskaper som er avgjørende når det vanlige livet skal leves. En ting er å registrere at hver enkelt blir bedre fotballspillere – men mye mer verdifullt – er det at de vokser som individer. Jeg har en så givende jobb her – så det skal mye til før jeg skifter beite. Roger og Petter fungerer selvsagt som trenere, men også som veiledere, mentorer, foresatte og psykologer. Konklusjonen er enkel – de er alltid i beredskap – og betyr mye for våre spillere. Kanskje mest utenfor banen….

 

Og den «geniale» ideen om et såkalt «Gatelags-prosjekt» i sin tid – har virkelig blitt en suksess. – Vi her i SF kom med som lag nummer åtte tilbake i 2015 – og nå er det 31 lag på landsbasis. Petter og jeg feirer 10 års-jubileum som trenere til neste september. Tiden går fort når man har det gøy. Og det er spesielt hyggelig at vårt Gatelag ofte blir trukket fram når alle landets lag er samlet. Vi får ros for våre trenings-turer til Gran Canaria – og vårt seneste initiativ om en spleis. Vi kalte det «Gatelagspatrioten» - og det har gitt kjærkomne penger inn i kassa. Også må jeg si at nettopp «Inkluderingsprisen» dekker det vi står for. Her er det selvsagt rusmisbrukere, men også personer fra alle verdens kanter og flere med psykiske utfordringer som i liten grad har vær borti noe misbruk. Alle kategorier er representert. Så at vi fikk akkurat denne prisen er jo veldig logisk. Avslutter Roger Iversen. Det at en i gruppen får «lappen», en annen får jobb og en tredje har passert ett år uten rus. Det betyr nok minst like mye som et cup-gull. For de det gjelder….

 

Annonse fra Eliteserien: