Eman

Emans formkurve stiger rakt oppover...

- Gode opplevelser gir økt selvtillit...

Eman Markovic er på lån her i SF ut sesongen. Han kommer fra IFK Gøteborg – hvor han til slutt havnet i fryseboksen. Nytt trenerregime ga etter hvert sørlendingen en dyster fotballhverdag. (På bildet over ser vi Eman i fint driv for SF - foto NTB). – Jeg trente selvsagt mye for meg selv i den perioden – og overgangen hit var det god timing på. Det trengte karrieren min. Jeg var kamprusten og hadde litt å gå på rent fysisk. Her har jeg trent ekstremt mye og intenst – og kroppen min har reagert positivt på hardkjøret. Gradvis har jeg nærmet meg god, gammel årgang. Jeg spilte kanskje min beste fotball i Start for noen år tilbake. Da hadde jeg en sentral rolle i laget – og fikk brukt mye av mine kvaliteter. Etter en litt seig start her i SF – så har jeg gradvis kommet sterkere og sterkere. Gode kollektive opplevelser – gir også personlig gevinst på det mentale plan. Når man får mer selvtillit – så er det naturlig at man våger mer ute på banen. Nå sist mot Sarpsborg 08 så ble det jo både scoring og målgivende. Sånt hjelper. Eman spilte en strålende kamp sist søndag – som vi husker han godt fra glansperioden i Start. Da var han sjefen….

 

Begge involveringene som ga resultater mot østfoldingene – vitner om et betydelig repertoar. Da han sender Danilo Al-Saed igjennom da vi legger på til 3-1 – så har han orientert seg godt i forkant av pasningen – og sender vår ypperlige kant alene igjennom. Og på SFs fjerde og siste mål – så er han iskald i «gjerningsøyeblikket». Han forlenger en fin pasning fra Alexander Ruud Tveter elegant over Marko Ilic. På mesterlig vis.  – Våre to siste kamper har gitt hele laget et ekstra spark bak. Nå sitter rytmen og flyten mye bedre. Vi er også selvsagt happy med at begge våre kanter – Jakob Dunsby og Danilo – er tilbake. Jeg har spilt alt fra start så langt – og vil selvsagt kjempe alt jeg kan for å beholde min plass. Jeg har full tillit til at trenerne tar ut det beste laget. Til enhver tid. Og en god fotballspiller er ikke låst i en kantrolle. Jeg har spilt mye indreløper og spiss tidligere. Både i Start og i Sverige. Eman – som fylte 25 år for en snau uke siden – er i klar framgang. Hans stigende formkurve var lett å registrere mot Sarpsborg 08.

 

Nå venter en utsolgt Brann Stadion på Eman og hans lagkompiser. – Jo mer støy og flere tilskuere – jo bedre for meg. Jeg blir skikkelig gira av fulle tribuner. Nå gjelder det for oss å gjenskape det vi har prestert i de to siste kampene. Det har løsnet framover – og bakover har det egentlig vært stabilt tett i hele år. Vi har ingen grunn til å stå med lua i hånda – og går som vanlig for tre poeng og seier. Og det er – etter mitt skjønn – et realistisk mål. Vi skal likevel huske på at vi møter et sterkt Brann-lag. De straffer deg beinhardt hvis de fanger opp litt sleivete pasninger fra motstanderens side. Her gjelder det å holde konsentrasjonen på topp i samtlige 90 minutter. Eman er som kjent fra «fotballmeteropolen» Lyngdal – men har dobbelt statsborgerskap. Han har pass fra både Norge og Bosnia-Herzegovina. Men han har valgt å spille for Norge – noe 40 aldersbestemte landskamper taler sitt tydelige språk om. Nå er det imidlertid Brann og Bergen på fotballens nasjonaldag. Vi gleder oss.

 

 

 

  •  

 

 

Annonse fra Eliteserien: