Eman Markovic 2024

Eman Markovic skal hjem til Sørlandet...

- Vet at Fløy har et ungt og sultent lag...

Eman kommer fra Lyngdal - som ligger om lag sju mil fra Flekkerøya – men vår mann ute på venstrekanten er likevel godt kjent der. (På bildet over ser vi Eman i aksjon mot Rosenborg og Erlend Dahl Reitan 1. April). – Jeg har spilt treningskamp der ute på Cemo Arena – og spilte sammen med blant annet Levi Eftevaag i Start. Han er nå sentral på motstanderlaget i morgen kveld. De slo Lysekloster i serieåpningen etter et sent seiersmål av innbytter Aksel Kloster (2. Divisjon, avdeling 1) – og er nok i angrepsposisjon etter den åpningen. Jeg har registrert at SF har hatt litt problemer i cupens innledning de siste sesongene – og vi må være på topp hvis det skal bli avansement. MEN er vi påskrudd – og forbereder oss som til en vanlig Eliteseriekamp – så bør vi holde et nivå høyere enn Fløy. Vi må være skjerpet, ta kontroll og gå for en tidlig scoring. Da bør SF vinne på klasse. MEN vi kommer ikke til å ta lett på dette. Eman Markovic startet mot Rosenborg på Lerkendal sist – og har fått en god start her i klubben. Til tross for bare en drøy måneds fartstid i SF.

 

Og vi har nevnt det før – at oppholdet hans i Sverige – ikke ble helt som forventet. Eman gikk fra Start til Norrköping i februar 2022 – men bare noen måneder senere så kom IFK Gøteborg på banen. – Det ble trenerbytte tidlig i Norrköping – og han nye ga meg ikke sjansen. Før han kom så var jeg fast. Det samme skjedde i IFK – inn med ny sportsdirektør og trener – og ut med meg. De «regimeskiftene» passet meg dårlig. Jeg ble derfor veldig lettet og glad – da Sandefjord kom på banen. Jeg liker måten vi spiller på her – og selv om jeg har vært her kort tid – så sitter det taktiske og jeg finner min plass i systemet. Det var selvsagt en tillitserklæring å få starte i seriepremeieren – men jeg burde jo ha scoret der oppe. Jeg har sett min misbrukte målsjanse – ganske så mange ganger på video i etterkant. Og det er alltid ekstra frustrerende å tape fotballkamper – MEN det er virkelig ille når du føler at laget har kontroll og styrer det meste. Sånn vi gjorde mot RBK. Eman har bosniske aner – og har spilt et år i Zrinjski Mostar. Han har dobbelt statsborgerskap – men har spilt 46 aldersbestemt landskamper for Norge.

 

24-åringen – fyller 25 den 8. Mai – er på lån her i SF ut året. Han har kontrakt med IFK Gøteborg ut 2025. – Nå må vi passere det første hindret i cupen – og la Fløy konsentrere seg om seriespillet framover. For meg personlig gjelder det å få styrket selvtilliten – og få noen gode opplevelser ute på banen. Jeg trener bra om dagen – og er på vei tilbake til mitt gamle jeg. Jeg spilte vel min beste fotball i Start – hvor det ble 72 obligatoriske kamper for Sørlandsklubben. Min aller beste sesong var nok i 2021. MEN nå gleder jeg meg virkelig til en tur nedover på gamle tomter. Og en like fin busstur hjemover etter kampen. Eman er en sympatisk ung mann – som kommer fra fotballmetropolen Lyngdal. Det er overraskende mange toppspillere som kommer derfra – selv om det bare bor 8000 personer der. Også må vi nevne at Eman har to brødre som begge spiller i Bærum – Omar og Adi. MEN nå dreier alt seg om cupen.

 

 

Annonse fra Eliteserien: