Eivind Spetalen til minne

Det er med stor sorg vi i SF-familien nylig har mottatt meldingen om at Eivind er gått bort. En markant og tydelig Sandefjord-patriot – med et herlig engasjement rundt fotballen. Helt til det siste var han opptatt av klubben i sitt hjerte – og at han fikk oppleve at plassen ble sikret lørdag kveld – ja det var av stor betydning for Eivind. Da kunne han sovne inn natt til søndag i visshet om at hans kjære SF hadde klart å beholde posisjonen blant Norges fotballelite. Også i 2023. Han var selvsagt til stede da vi tapte knepent mot Ham/Kam – og han hadde bestilt transport også til den siste hjemmekampen mot Haugesund. Da ble det problemer med transporten – og han måtte ta kampen foran TV-skjermen. Han var ekte vare – en supporter i all slags vær – om det blåste i mot eller det var medvind. Eivinds kjærlighet til klubben var helt unik. Undertegnede fikk gleden av å være til stede når gamlegutta hadde sine vanlige fredagslunsjer oppe på stadion. Eivind var tydelig og engasjert som alltid – men var lett gjennomskuelig. Hans omsorg og kjærlighet for alle han omtalte skinte klart igjennom. Han var glad i både spillere, trenere og alle i og rundt Sandefjord Fotball. 

Eivind kom fra Larvik – MEN han har vært i Sandefjord i over 50 år – og blitt en kjær og velkjent skikkelse i bybildet. Her drev han sin tannlegepraksis med sin kone Åse. Han avsluttet sin yrkesaktive karriere i 2014 i en alder av 81 år. Her hadde han samlet et kartotek over alle sine 6500 pasienter. Han kjente selvsagt til dem alle personlig. Da hun ble syk – så kom Eivind på besøk hver eneste dag – og hans omsorg og lojalitet i denne vanskelige tiden forteller alt om Eivind. Han var en elsket ektemann og far for sine barn Øystein. Eigil og Ingun. Og ikke minst for sine barnebarn. Undertegnede fikk gleden av å gå utallige runder rundt Bugårdsdammen sammen med Eivind – og det var en opplevelse. Hans utrolige replikk, innsikt og gode humør gjorde disse turene til høydepunkter i hverdagen. Hans kunnskap uansett fagfelt var rett ut sagt imponerende. Og det er liten tvil om at de faste møtene på fredagene nå vil bli langt fattigere. For nå må vi klare oss uten Eivind…

Han var en fotballpappa også. I aller høyeste grad. Frithjof Bettum og Eivinds sønn Øystein vokste opp sammen – og spilte fotball i Ballklubben. Og Eivind var fast sjåfør sammen med Frithjofs mamma – de stilte opp hver enste gang. Øystein tror bestemt at faren nok har sett over 5000 fotballkamper «live». Og kjærligheten til selve spillet fikk nok et ekstra oppsving da han studerte i Newcastle. Der ble han fast gjest på hjemmekampene – og klubben har han fulgt tett siden. MEN det var SF som naturlig nok fikk mest oppmerksomhet – og spesielt viet han «all» sin tid til klubben etter at hans kjære kone døde i 2020. Han delte nok også mye av sin tid med kameratene i Sandefjord Klubselskap – en venneforening som møtes jevnlig. De møtene der blir nok heller aldri de samme uten Eivind. 

Vi er mange her i Sandefjord Fotball som vil savne Eivind Spetalen. Og vi er takknemlige for at han fikk oppleve at favorittklubben beholdt plassen i Eliteserien. Vi vet det var et av hans største ønsker nå når høsten kom. Og høsten kom også for Eivind – hedersmannen, erkesupporteren og humørsprederen. Eivind Spetalen ble 88 år.

Vi lyser fred over Eivinds minne.

Annonse fra Eliteserien: