Edvard Sundbø Pettersen klar for FC Midtjylland

Sandefjord Fotballs stortalent – Edvard Sundbø Pettersen – er klar for FC Midtjylland. 16 år gamle Edvard har kommet sterkt tilbake etter sin alvorlige ryggskade for om lag ett år siden – og hans mange landslagsoppdrag for Norge har selvsagt vekket interessen for han i utlandet. De har jo alltid sine observatører på plass når det spilles internasjonale matcher. – Vi har skjønt at Edvard vil prøve seg i Danmark. Sindre Walle Egeli er jo en annen SF-gutt som spiller der nede. Han er i FC Nordsjælland. Edvard er for øyeblikket der nede og gjennomfører de siste formalitetene. Vi er fornøyd med rammebetingelsene i avtalen – MEN det aller viktigste alderen tatt i betraktning – er nok en god videresalgsprosent. Vi føler at også dette er en solid avtale for SF. Daglig leder Espen Bugge Pettersen forteller om en hektisk tid på overgangsmarkedet for øyeblikket.

Edvard Sundbø Pettersen er en fysisk sterk midtbanespiller – som etter stressfrakturen i ryggen – har kommet knallsterkt tilbake. Da han meldte seg kampklar igjen i slutten av juli 2022 – så gikk det fort. – Jeg ble kalt inn på landslaget – og i det åpne nordiske mesterskapet i august – hvor jeg fikk masse spilletid mot Finland, Danmark og England – så snudde det virkelig for meg. Det var nok det store vendepunktet. Da FC Midtjylland inviterte meg nedover på en kombinert treningsleir i Danmark og en klubbturnering i Marbella – så meldte jeg meg klar til innsats. Edvard forteller om fjoråret. En sesong som virkelig fikk fart på unge Sundbø Pettersens fotballkarriere.

Han imponerte trenerstaben i den danske Superliga-klubben – de har for øvrig vunnet den øverste serien i Danmark tre ganger – senest i 2020. Klubben eies av britiske Matthew Benham – som for øvrig også er majoritetseier i Premier League-laget Brentford. – Jeg fikk spilletid mot svenske motstandere nede i Spania – Hammarby, AIK og Brommapojakarne var motstandere. Jeg følte selv at det gikk greit – og tilbakemeldingene var positive. Jeg fikk klar beskjed om hva som de ønsket at jeg skulle forbedre – og jeg har jobbet knallhardt siden den gang. Nå kom de altså tilbake – og jeg liker meg godt i Herning og i FC Jylland. Edvard kommer til en arbeidsgiver som han er godt kjent med fra før.

Nylig har igjen Edvard blitt plukket ut til en turnering i Spania med G17-landslaget – og skal spille mot Polen, Sverige og Belgia i Alicante-området fra 3. til 9. Februar. Da vi snakket med han for litt siden – så hadde han ambisjoner om å få spilletid på SFs A-lag i løpet av sesongen. Nå har de planene blitt endret. Så langt i karrieren er opprykket med SF2 mot Råde i fjor – et av Edvards absolutte høydepunkter. – Den bussturen hjem derfra – den kommer jeg aldri til å glemme. Jeg løp 13.2 kilometer i løpet av 90 minutter i den siste kvaliken mot laget fra Østfold. Edvard har allerede satt spor etter seg her i SF. Og senest 14. Januar var han sentral da Sandefjord Fotball spilte årets første treningskamp mot Fram. Nå går ferden over fjorden – og vi ønsker Edvard lykke til i FC Midtjylland.

Annonse fra Eliteserien: