Deyver tilbake: – Et skikkelig løft for oss

Vil du ha en stor og god nyhet seint på Deadline day: Costaricaneren Deyver Vega (28) vender tilbake til Sandefjord Fotball.

Det har vært en aktiv arbeidsdag på SF-kontoret. På overgangsvinduets siste dag har klubben forsterket stallen med angrepsspiller Chuma Anene (28) og den nederlandske venstrebacken Ian Smeulers (21).

Sent tirsdag kveld ble også en gammel kjenning klar for Sandefjord.

– Vi kan bekrefte at Deyver Vega har signert for klubben og vender tilbake etter et kort opphold i rumensk fotball, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

En av de beste

Den costaricanske landslagsvingen, med fortid i Deportivo Saprissa, Brann og Vålerenga, spilte 14 kamper for Sandefjord Fotball i en suksessrik fjorårssesong.

Alle med blått hjerte vil huske 28-åringens fantastiske frisparkmål borte mot Aalesund.

– Vi kjenner Deyver godt. I form er han én av Eliteseriens beste i sin rolle. At han kan spille på begge kantene, og også sentralt i banen, gir mange muligheter for oss. Vi er svært fornøyd med å ha ham tilbake, understreker Bugge Pettersen.

Linket til flere klubber

Vega forlot SF etter 2020-sesongen for å prøve lykken i den rumenske klubben FC Politehnica Iași. I mai rykket klubben ned til nivå to. Den 1. juli ble Vegas kontrakt terminert.

I løpet av overgangsvinduet har han vært linket til 2. Bundesliga og flere norske klubber, deriblant Odd. Men valget falt på en retur til SF, på en kontrakt ut sesongen 2022.

– I Deyver får vi inn en kvalitetsspiller som passer godt inn i spillestilen vår. I tillegg er han en veldig fin fyr som har vært savet i gruppa. Han vil gi oss et skikkelig løft, sier Espen Bugge Pettersen.

Deyver Vega står med 11 A-landskamper for Costa Rica. I tillegg har han 13 U-landskamper for hjemlandet.

NTB_1WLy1Kgx7FU.jpg
Deyver Vega feirer sin drømmescoring mot Aalesund i fjor. Nå kan SF-fansen glede seg til flere kanoner fra hans giftige venstrebein. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

 

Annonse fra Eliteserien: