Det så veldig bra ut etter de første 45

Så sprekker vi opp og blir altfor gavmilde…

(Bodø/Glimt-Sandefjord Fotball 4-1)

SF-trener Hans Erik Ødegaard må konstatere at hans lag igjen legger igjen alle poengene på bortebane. Denne gang på et regntungt Aspmyra. – Det blir lette vilkår for Glimt etter pause. Vi blir slitne og gir dem gode arbeidsbetingelser. Likevel var det mer positivt å hente fra denne kampen enn mange av de andre matchene vi har spilt i det siste. Vi var litt oss sjøl igjen. I perioder. Jeg har vært fornøyd med treningsinnsatsen de siste to ukene – og det eneste vi kan gjøre er å fortsette å trene hardt. Vi kan ikke se mørkt på de kampene som gjenstår. Vi har trua. Fortsatt. Hans Erik summerer opp etter at vi ledet 1-0 ved pause. Og det etter en meget god taktisk omgang av bortelaget.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var ingen glad mann da han gikk til pause. Han måtte se at vår nederlandske midtstopper Quint Jansen uforstyrret får heade inn et finurlig corner-triks uført av Vega og «Moa». Så havnet den på hodet til herr Jansen – og bak Haikin i Glimt-Buret. Et håp var tent i nord. Og der og da hadde vi håpet at dommer Sivert Amland hadde blåst av det hele. MEN det var bare halvspilt. Dessverre. – På torsdag møtte vi Ødegaard junior i London – og nå er det Ødegaard senior her i Bodø. Til torsdag blir det et nytt møte med Arsenal og Martin Ødegaard igjen. Kjetil Knutsen mener nok at tankene til flere av spillerne kanskje var rettet inn mot neste ukes møte med Arsenal. For førsteomgangen til Glimt var han ikke fornøyd med.

Banens bestemann – Hugo Vetlesen – forteller at han likevel beholdt fatningen i garderoben under pausepraten – han tegnet og fortalte hva som skulle til i andre halvdel. – Det fungert. Vi viste mental styrke og scoret hele fire ganger. Vi sørget for at laget sto på stasjonen da dommeren blåste i gang igjen. Dette var det vi trengte foran hjemmekampen til uka. Tomålsscorer Vetlesen summerer opp etter at Bodø/Glimt utsatte Moldes  gull-feiring i minst en uke til. For det tok ikke mange minuttene etter pause før det hele var snudd. Allerede etter 53 minutter var Vetlesen framme på en retur fra Jacob Storevik – og satte iinn utligningen. Så fire minutter seinere var det den gamle SF-backen Brice Wembangomo som dundret inn 2-1. Da var det langt hjem for gjestene.

Og som Hans Erik Ødegaard sa – da sprakk vi opp og ble åpne bakover. For seriens toppscorer Ahmal Pellegrino feide inn sitt 21. mål for sesongen – før Hugo satte spikeren i kista med sitt andre og Glimts fjerde. Game. Set. Match. – Vi spilte en flott første omgang, men ikke spør meg hva som skjer etter pause. Nå er det bare en ting å gjøre. Vi må vinne de tre gjenstående hjemmekampene. Alle gutta må gi alt. SF-kaptein Kurtovic presiserer at det er tre viktige kamper igjen på Release Arena. Og bortekamper mot Aalesund – og Molde. – Vi kommer til å ta mange poeng. William er sikker på at vi skal klare dette…