Viking_Stavanger_Rosenborg_AHB_21

«Det heteste salgsobjektet i Eliteserien»

Søndag er Samuel Adegbenro og Viking motstander i Stavanger.

Hvor lenge får dere beholde han? – er et spørsmål Vikings trener Ian Burchnall får nesten hver eneste dag. Juvelen han sitter på er den 21 år gamle nigerianeren, Samuel Adegbenro. – Vi må forberede oss på å klare oss uten han og det er en bonus om vi har han hele sesongen, svarer treneren journalistene som spør.

Annonse:

Med en tung start og null poeng etter de fire første serierundene var Burchnall lettet over å ha Adegbenro tilbake fra skade. Nigerianeren herjet med Odd og brukte landslagsaktuelle Fredrik Semb Berge som rundingsbøye når de tok sin første seier for sesongen. Adegbenro var involvert i alle scoringene i 3-0 seieren og fulgte opp med å ødelegge festen for Brann forrige helg. Da headet han inn utligningsmålet på overtid.  

Bak skjema

Med fire poeng på seks kamper og nest sisteplass på tabellen er Stavanger-klubben bak skjemaet for 2017. Både på poeng, og i kroner og øre. Viking direktør Eirik Henningsen håper også at Kristoffer Haugen og Karol Mets er potensielle salgsobjekter som kan få klubben i balanse etter endt sesong. Uansett må poengfangsten økes skal det bli jubel og flere tilskuere på Viking Stadion, der det forventes seier hjemme mot Sandefjord på søndag.

MÅ STOPPES: Samuel Adegbenro scoret mot Brann. (Foto: Astrid M. Nordhaug)
MÅ STOPPES: Samuel Adegbenro scoret mot Brann. (Foto: Astrid M. Nordhaug)

Har fått ny energi

Hovedtrener Lars Bohinen er forberedt på et beintøft oppgjør mot Adegbenro og Viking på søndag. - Vi møter et lag som har slått Odd på hjemmebane og som har fått mye energi av å ha tatt poeng borte mot Brann. De har spilt bra, men fått dårlig betalt resultatmessig, sier hovedtrener Bohinen som sammenligner Vikings start på sesongen med eget lags start. – Det er ingen store forandringer i troppen vår som reiser til Stavanger, fortsetter Bohinen som har fått Elliot Kebbie tilgjengelig igjen og Enric Vallés tilbake i full trening.


Yngre krefter trår til

Ian Burchnall, som leder Viking i sin første sesong som hovedtrener, disponerer også flere spennende unggutter i troppen. Mathias Bringaker, Zymer Bytyqi og Julian Ryerson er lokale unggutter som har vist at de kan plage enhver Eliteserie-motstander allerede i 2017. Spissen Bringaker scoret sitt første mål i forrige hjemmekamp og høstet mye skryt av egen trener etter kampen. – Mathias kom inn og gjorde en strålende jobb. Han er viktig for oss offensivt, sa Burchnall som er den yngste treneren i Eliteserien.

At den 34 år gamle engelskmannen skriver Samuel Adegbenro først på blokka når laget skal tas ut på søndag er det ingen tvil om. Så får vi se om hans nigerianske diamant får utrettet noe mot «guttane» på søndag. Vår hovedtrener – Lars Bohinen – har en plan for å stoppe han…

 

Annonse fra Eliteserien: