Det hele begynte så bra…

Med et mesterverk av Fredrik Flo….

(Sandefjord Fotball-Odd 1-3)

Det hele startet så lovende. Etter 25 minutter så headet Rufo ballen ut til midtstopper Fredrik Flo – og han sendte oss i føringen med et eventyr av en halv volley. Mesterlig utført. Absolutt etter læreboka. Da håpet vi at den lange rekka uten seier skulle snu. MEN åtte minutter før hvilen – så hamret Solomon Owusu inn utligningen. SF hadde flere muligheter til å renske unna, men ballen havnet i beina på Owusu – og fra 20 meter så fikk 26-åringen fra Oslo drømmetreff. Og Jacob Storevik – med come-back som førstekeeper – var etter den – men treffet var av det beinharde slaget. Og det var likt til pause.

I andre omgang kom Skiens-laget ut i en voldsom fart. Og på mange måter var det hele avgjort etter bare seks minutters spill av andre omgang. Først fosset 18 år gamle Dennis Gjengaar igjennom fra midtstreken – og rundet til sist Jacob Storevik og trillet ballen i det tomme buret. Litt seinere så ble unggutten fra Horten spilt igjennom av Mikael Norø Ingebrigtsen – og feide ballen inn i det lengste hjørnet. Da var det langt hjem for våre gutter. Det var den 50. scoringen imot etter 22 serierunder. – Og det er altfor mange baklengs. Nå visste vi at debutanten fra start av – Dennis Gjengaar – var rask og farlig. MEN at han var så utrolig kjapp. Det var en overraskelse. Vår kaptein Mats Haakenstad virker nedbrutt etter den syvende strake uten seier.

Odds Espen Ruud og Sandefjord Deyver Vega under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Odd på Release Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Odds Espen Ruud og Sandefjord Deyver Vega under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Odd på Release Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Også trener Hans Erik Ødegaard er tankefull etter nok et tap. – Vi må bli ferdig med denne kampen. Og tenke framover. Enkelt sagt – så er det hard jobbing på feltet som duger nå. Ikke noe annet. Jeg syns tross alt at det var bedre i dag enn mot Kristiansund sist. Det var mer energi i laget. MEN vi slipper inn altfor enkle mål. NÅ får vi virkelig testet oss. Nå må vi bevise hva vi er laget av. Mentalt så er det selvsagt belastende at vi ikke vinner fotballkamper. Hans Erik Ødegaard og trenerkollega Andreas Tegstrøm har en real høstutfordring framover. Åtte kamper gjenstår.

Langt lystigere var kollega Pål Arne Johansen med Odd-emblemet på brystet. – Vi hadde i forkant av kampen bestemt oss å framstå som en fredelig utgave av Telemarks-bataljonen. Og det klarte vi. Vår debutant fra start – Dennis Gjengaar – har en syk fart. Han fikk noen minutter i 0-7 tapet mot Bodø/Glimt, men i dag fikk han tillit fra start. Han er en utrolig spennende spiller. Jeg ser fortsatt ikke på tabellen, men registrerer likevel at avstanden ned til SF på kvalikplassen nå er åtte poeng. (For å vite det så må du ha sett på tabellen). Uansett var dette en viktig seier for oss. En veldig, veldig viktig seier. Odd-trener «Paco» summerer opp etter tre poeng på Release Arena.

Annonse fra Eliteserien: