Det har sjeldent vært så livlig på Jotun Arena...

- Dette bør vi gjøre oftere...

 

Ute på det nye kunstgresset vrimlet det av unge, ivrige fotballspillere. Jenter og gutter. Vi hadde besøk av FFO – Fotballfritidsordning – for barn fra 1. til 7. klasse. Denne gangen var det de yngste som fikk måle seg med SF-spillerne ute på den grønne matta. Det var barn fra Store Bergan FFO, Sandefjord Ballklubbs FFO og fra GØIF FFO. (På bildet over ser vi hele gjengen, pluss ledere og SF-spillere i skjønn forening - foto Thomas Naastad). Ole Pedersen – ansvarlig for FFO i Store Bergan (og mye, mye mer) – koste seg i sola og hadde selvsagt tanker om denne seansen. – Dette bør vi absolutt gjøre mer av. Det er jo liten tvil om at ungene synes dette er stas. Vi hadde gjerne tatt imot et par av SF-gutta sånn innimellom. Det hadde vært vin-vinn. Jeg er sikker på at når de blir bedre kjent med A-spillerne – så vil de dra med seg mor eller far på kamp. Vi kan bare si oss enige med Ole. Betydningsfull og sentral leder i Store Bergan.

 

Det offisielle navnet er Telenor Xtra Fotball Fritidsordning. Og dette tilbudet har eksistert i omtrent 10 år. Alle er velkomne. Vi er nysgjerrige, og Pedersen har selvsagt full oversikt. – Vi henter på skolen, serverer mat og det er muligheter for hjelp til lekser. Borte hos oss går det greit når været tillater utendørsaktivitet – men det blir fort litt mer vrient – når det er kaldt og guffent. Vi mangler rett og slett en innendørshall – og selv om vi får låne gymsalen på Ranvik Ungdomsskole – så blir det plassmangel. Vi kan jo være opptil 90 unger – og da må vi ofte finne på alternative aktiviteter. Vi deler også opp fra 1. til 4. klasse som en gruppe – og opp til 7. trinn i den eldste kategorien. Det er FFOs akademi. Ole informerer om dette strålende tiltaket.

 

Og det var ikke bare de aller yngste som hygget seg ute på Jotun Arena – også A-lagsspillerne fikk vist fram sine driblekunster. Og det var mange å runde der ute. Det var fint å se at våre gutter storkoste seg – og en spiller som Sebastian Holm Mathisen måtte signere trøyer og skrive autografer. – Jeg er jo fra Store Bergan – og det er ekstra moro å få besøk av unge lagkompiser. «Seb» er selvsagt stolt av sin moderklubb. Det var vel alt i alt bortimot 150 barn på SF-visitt. Vi håper de snart kommer hit igjen….

 

Annonse fra Eliteserien: