Det er selvsagt stor interesse rundt «Moa»

- Jeg tenker kun på at vi skal unngå nedrykk

Etter en skarp sesong på topp for Sandefjord Fotball – så er det åpenbart stor interesse fra andre klubber for å sikre seg vår effektive angrepsspiller. Sånn er mekanismene – uansett nedrykksstrid eller ikke. MEN hovedpersonen selv har fullt søkelys inn mot Haugesund – og eventuelle kvalikkamper. – Dette er den livsviktige kampen for oss. Selv om jeg har hatt en bra sesong – og på mange måter slått hardt tilbake – så er det en bismak over det hele hvis dette skulle gå galt. Jeg har jobbet knallhardt i hele år – og ikke minst – unngått skadeproblematikk. Det er gøy å bli nominert til årets spiller og få mye positiv omtale – MEN det hjelper så lite hvis vi ikke spiller i Eliteserien 2023. Jeg og resten av gjengen går «all in» på søndag. Dette skal vi klare sammen – og på vår måte. Vi har – selv om det har lugget i det siste – klokketro på egen spillestil. Mohamed Ofkir har foreløpig 12 seriemål.  Foreløpig….

Til tross for vår utsatte tabellposisjon så er det en rolig og harmonisk «Moa» som vi snakker med noen dager før den store «finalen» mot Jostein Grindhaug og hans mannskap fra Haugesund. – Jeg har det veldig godt utenfor banen. Jeg ble pappa til en liten jente for tre måneder siden – det er jo en gave. Det er alltid hyggelig å komme hjem etter trening og kamp. Og jeg er overbevist om at en meningsfull hverdag med familie og venner – det gir seg utslag i prestasjoner. Nå er det som sagt – forhåpentligvis tre kamper igjen. Så kan vi feire etter det – for når vi kommer til kvaliken så er jeg sikker på at to kamper der er en fordel for oss. I en kamp kan det bli litt mye tilfeldigheter. For vi er i utgangspunktet et bra lag som fortjener å spille i Eliteserien. Også neste år. Og klarer vi den jobben – så tror jeg at rekka på 14 kamper uten seier er glemt. Mohamed Ofkir er klar for å bidra til at hele byen kan puste litt roligere søndag kveld.

26-åringen fra Oslo er påvirket av lagets dårlige høstsesong – og synes det hele er litt flaut. – De dårlige resultatene påvirker oss alle rent mentalt. Det er klart. Selv om vi har hatt alt imot oss i det siste – så er det lett å oppdage utpå banen at hver enkelt ikke har den selvtilliten og offensiviteten som kjennetegnet oss på våren. Vi har jo scoret bra med mål – men vi har vært altfor gavmilde bakover. Dette er hele lagets ansvar – og ikke bare de som spiller bak på banen. Nå merket vi framgang mot Molde – og holder vi tett – så skal vi nok få til noe framover. For mitt eget vedkommende så har jeg tidligere år vært uheldig med skader – og muligens ikke tatt best mulige klubbvalg for mitt vedkommende. Nå er imidlertid humøret på topp. Forhåpentligvis er det også på topp søndag klokken 19.00. Vår mann i fremste rekke er alltid en munter kar å ha på den ander siden av bordet. Vi håper han smiler like bredt etter Haugesund-matchen.

For nå er det sluttstrid og viktige kamper på «Moa» - før han tar seg en velfortjent pust i bakken etter en lang og tøff sesong. – Nå er det som sagt full gass inn mot kampen søndag. Også forhåpentligvis to kamper til. Og som du vet godt – det er mange interessenter der ute. MEN jeg overlater dette til min agent – nå er det bare SF som gjelder. Så skal jeg ta meg en lang og god ferie med min lille familie. Det gleder jeg meg virkelig til. Så skal jeg tenke meg godt om. Da jeg bestemte meg for Sandefjord igjen – så var det et klokt og riktig valg for min karriere. Og nå er det ikke bare å pakke bagen å dra – nå har jeg mange hensyn å ta når jeg skal bestemme meg for nytt arbeidssted. Og det er ikke til å legge skjul på at jeg stortrives med å spille her i byen. «Moa» forteller om prosessen videre. Og vi kan jo føye til at vi også trives med å ha han her. Så er det sagt….

Annonse fra Eliteserien: