Det ble en strålende helg for SF

Alle våre lag gjorde gode prestasjoner

Det var ikke bare cuptriumfen over Odd som ble beholdningen for Sandefjord Fotball sist helg. Klubben hadde folk på jobb – i alle aldersgrupper. Den mest omfattende testen hadde nok våre G15-gutter nede i Skien. Der var det et såkalt nasjonalt tiltak med sterke motstandere for våre talenter. Trener Anders Abrahamsen var meget fornøyd etter at vårt G15-lag hadde møtt Brann og Vålerenga på lørdag. Og Rosenborg og Lillestrøm søndag. Brutal motstand på papiret – og minst like hardt ble det i selve kampene. – Vi spilte først uavgjort (1-1) mot et meget sterkt Brann-lag. Og selv om jeg mente at vi hadde nok sjanser til å avgjøre – så mener nok Brann-treneren det samme. Uavgjort gir et riktig bilde av kampen. I den neste kampen mot Vålerenga så tapte vi 1-0 – og der fikk vi virkelig kjørt oss. Jeg må nok innrømme at laget fra Oslos østkant var bedre enn oss. I hvert fall i denne kampen. En fortjent seier. Anders summerer opp etter en lærerik helg på «tiltak».

På søndag ble det en brutal start på dagen for våre G15-gutter. – Vi ble banket 5-1 av Rosenborg. Vi virket seige og var ikke helt på nett fra start av. Det var lite igjen på tanken for de fleste av oss. Vålerenga-kampen satt nok i beina – og for mange – også i hode. Der fikk vi oss en real lærepenge. Vi fikk en behagelig revansje i søndagens siste kamp. Der møtte vi Lillestrøm – som hadde spilt uavgjort mot RBK tidligere. Her presterte vi vår beste kamp denne helgen – og vant 2-1. Målene ble satt inn av Lamin Njie og Kristoffer Halvorsen. Vi var spesielt tette bakover – også framover. Vi kontrollerte det meste. Vi skal huske på at dette trolig er den beste motstanden vi kan oppdrive her hjemme. Så dette var en nyttig helg med tidvis meget sterke prestasjoner. Anders Abrahamsen tok med seg mange gode erfaringer hjem fra Skien.

Også Henrik Gustavsens G17-lag var på tokt. De dro til Porsgrunn og møtte Pors G19. – Vårt lag består for det meste av 16-åringer – og våre motstandere var nok i snitt en til to år eldre. Det betyr jo at vi møtte et sterkere fysisk lag – og måtte selvsagt ta hensyn til det. Vi spilte lange angrep – holdt ballen i laget – og fikk kampbildet slik vi ønsket oss på forhånd. Vi fikk derfor vist fram våre styrker – og det fikk vi betaling for. Vi vant 4-2. Målscorere var Storm Bugge Pettersen (tilbake etter en ankelskade), Bendik Berntsen, Per Bredevei og Andreas Fredheim. Vi har bevisst jobbet mot at vi kan møte fysisk sterkere lag enn oss – og det var vel anvendt treningstid. MEN det skal legges til at det var en jevn kamp. Henrik Gustavsen fikk også godt utbytte av treningskampen mot Pors G-19. Fin helg også for hans mannskap.

Også vårt lag som skal spille i 3. Divisjon denne sesongen fikk testet seg mot kvalifisert motstand. Og besto prøven. På alle måter. Trener Samir Saric var forøyd med 4-0 over FFK2. – Vi skal jo møte dem i seriespillet – og dette ga oss noen svar på hvor vi står. Dette er primært disse spillerne som vil bli benyttet i serien. Det består for det meste av G19-gutter. Og de klarte seg utmerket mot hardt satsende Fredrikstad. Dette var et stort knepp opp fra forrige helg da vi tapte 1-4 mot Eik. Der fikk vi en mann utvist etter en halv times spill. Det ødela mye for oss. Nå var vi oppe i ringene igjen – og sto for en solid innsats. Og vi kunne faktisk ha scoret flere – enn de fire som kom. Målscorere var Andreas Ramstad (2), Sebastian Holm-Mathisen og Ibrahim Alzeer. Greit å møte lag som vi har i serien – nå fikk vi jo en pekepinn på hvor lista ligger. Samir Saric gleder seg til årets sesong. Endelig et hakk opp i seriesystemet. Og alt i alt – en glimrende helg for SF….

Annonse fra Eliteserien: