Det ble bomtur til Sørlandet...

Ut i første runde for andre året på rad...

(Fløy-SF 1-0, 1. runde NM, Cemo Arena). Da Sindre Osestad løp igjennom vårt midtforsvar – og rullet ballen inn bak Alf Lukas Grønneberg – var det så vi nesten ikke trodde hva vi var vitne til. Dette skjedde i det 64. minutt. Da kom det en aldri så liten flashback fra fjorårets cuptap i Tønsberg. Vi røyk jo som kjent ut for Eik – også den gang i første runde.(På bildet over ser vi trener Hans Erik Ødegaard - som sammen med sine trenerkolleger var svært skuffet etter gårsdagens cupexit). Og selv om vi noterte 11 store sjanser til bortelaget – og bare to til vertskapet – så maktet vi ikke å få ballen inn bak Fløys gode målvakt Ante Knezovic. Og vi kan konstatere at det blir en tung busstur hjemover fra Flekkerøya. Det var en skuffet SF-gjeng som tuslet av kunstgresset nede på Cemo Arena.

Første omgangen ble en tam forestilling fra vår side. – Det er altfor dårlig at vi skal bruke halve kampen – før vi kommer i gang. Vi var ukonsentrerte foran målet til hjemmelaget – og det var virkelig et par sjanser der som vi absolutt bør score på. Det er selvsagt ingen grunn til å si at vi ikke er meget skuffet – for vi bør kunne forvente langt mer enn dette. Alt for svakt tempo – og for lite bevegelse. Også taper vi en duell i forkant av baklengsmålet – og uten sikring – så var det fri bane for Osestad. Også har det jo også en økonomisk konsekvens. Vi har budsjettert med minst 3. Runde. Så det kommer på toppen av det hele. Daglig leder Espen Bugge Pettersen - er i likhet med samtlige SF-supportere ikke noe særlig begeistret – da dommer Jørgen Haga blåser det hele av etter 96 spilte minutter.

SF hadde Loris Mettler ute med ankelproblemer – og gjorde ellers fem endringer fra laget som åpnet mot Rosenborg i seriepremieren. Som sagt var det lite å notere seg i de første 45 – bortsett fra at Martin Gjone hadde en litt vågal takling bakfra da Levi Eftevaag var på vei igjennom. Martin traff ballen som siste forsvarer – og vi slapp unna med skrekken. Vi registrerte at Fløy hadde et par sjanser mot slutten av omgangen – blant annet et skudd i nettveggen fra målscorer Osestad. Og like etter pause – så burde vel SF strengt tatt hatt straffespark. Keeper Ante Knezovic «overfalt» Beltran Mvuka – men dommer Haga holdt fløyta i bukselomma. Vi byttet inn Jakob Dunsby, Simon Amin, Christopher Cheng og Sebastian Holm-Mathisen mot slutten av kampen – men det ble med den ene scoringen til Sindre Osestad. Dessverre….