Der satt den

Både en lettelse og en glede

(Sandefjord Fotball-Aalesund 4-0)

Endelig. Det var mange – både spillere, trenere og supportere – som jublet vilt etter tre etterlengtede seriepoeng. Og på en sånn overbevisende måte. Lars Arne Nilsen og hans jagende gjeng måtte ta den tunge veien hjem – fortsatt med null poeng – og en skikkelig bortesmell å ta med seg. For de første 25 minuttene her hjemme på Release Arena er noe av det beste vi har sett på lenge. – Det var virkelig en strålende periode for oss. Og vi burde jo ha scoret flere. Hans Erik Ødegaard har all grunn til å være fornøyd – både med poengene og prestasjonen. For allerede etter 5.26 minutter så var de blå i føringen. En kirurgisk pasning fra Federico Bikoro fant Danilio Al-Saed – og hans raske fotarbeid satte Sten Grytebust fullstendig sjakk matt. Bare vakkert….

Og vi kjørte på – i minuttene etter ledningsmålet. Og veterankeeper Sten Grytebust måtte hente fram alle sine kunster for å holde Aalesund inne i kampen. Først feide Alexander Ruud Tveter til fra kort hold – en utrolig enhåndsredning fra 33-åringen måtte til. Også Jakob Dunsby var farlig framme – MEN Grytebust var i storslag. Vi skal også i rettferdighetens navn si at Aalesund hadde en kjempemulighet på stillingen 0-1 – Alexander Juel Andersen headet i innsiden av stolpen. Det var nærme utlikning. MEN denne kvelden oppe på Pindsle var Sandefjords kveld. Like før pause – så var Danilo Al-Saed der igjen. Denne gang som servitør. Vetle Walle Egeli dundret til med sin presise venstrefot – ballen gikk via Aalesund-kaptein David Fällman – og bak Grytebust. Det var bensin på bålet for gutta i blått. Vi gikk til pause med ledelse. Og fulle av selvtillit. 

Sandefjords Fréderic Bikoro jubler med lagkamerater etter 1-0 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Aalesund på Release arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB
Sandefjords Fréderic Bikoro jubler med lagkamerater etter 1-0 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Aalesund på Release arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB

Da Danilo Al-Saed ble spurt om banens beskaffenhet på vei inn til pause – så svarte vår svenske venn følgende: - Banen er suveren. Helt maksimal. Danilo er selvsagt klar over at vår hjemmebane fortsatt trenger litt sol – men symptomatisk nok så la han ikke merke til et litt humpete underlag – nå var han så forbasket fornøyd med at kombinasjonene og marginene gikk SFs vei. Og det skulle fortsette. Et kvarter ut i andre omgang steg midtstopper Jesper Taaje høyest. Som vanlig. Denne gang i offensiv sone. 3-0. Og dermed var det langt hjem for sunnmøringene. Der og da ble i realiteten kampen avgjort. Vi merker oss også at den samme Taaje reddet et opplagt baklengs da han blokkerte en Aafk-heading med et hodestøt til hjørnespark. Det var bortimot kampens prestasjon.

Og når vi snakker om kampens prestasjon. Så gir vi pokalen til innbytter Yossef Chaib – som på overtid fikk stjernetreff – og ballen føyk som en pistolkule i nettet bak nevnte Sten Grytebust. – Når du først skulle fyre av – så burde du vel skutt litt hardere. Trener Anderas Tegstrøm ga en oppmuntrende melding til Chaib – i en litt spøkefull tone -da han fornøyd kom inn i garderoben etter en herlig hjemmekamp. Og selv om det ikke nevnes i særlig grad så var det en befrielse å slippe gnålet om den lange rekka av seriekamper uten seier. Nå ble det tre herlige poeng – fire mål framover – og et lag som plutselig fikk en bekreftelse på at de er et strålende fotballag. Nå er det Brann i Bergen. Det blir gøy..

Annonse fra Eliteserien: