Den tidligere Skeid-kapteinen er på plass

Lokal stopper med høye ambisjoner

26-åringen fra Larvik synes det var nok spill på nivå to eller tre i norsk toppfotball. Lista måtte heves – og derfor ble det fart i sakene. – Sandefjord Fotball var ikke så aktuelt i tiden rundt jul – MEN like over nyttår ble det gitt gass i overgangsspekulasjonene. For jeg hadde gitt et tydelig signal til min gamle klubb Skeid – at jeg ikke hadde lyst til å forlenge kontrakten min. Den gamle gikk ut ved årsskiftet. Det var agenten min som tok seg av finishen (sånn er det i disse dager) – for jeg hadde jo registrert at SF var interessert i mine tjenester. Så gikk det unna. Og her sitter jeg i blå overtrekk og gafler i meg frokosten sammen med resten av spillerne. Fredrik er på plass – og er klar for en treningsøkt nede på kunstgresset på Gamle Stadion.

Og Fredrik fikk virkelig vist seg fram i Skeid-drakt – for oss som er litt over middels opptatt av spillet – så har vi i lengre tid observert den duellsterke og plasseringssikre kapteinen til Oslo-klubben. I kamp etter kamp så har han vært bautaen bakerst – og prestert solid over lang tid. Det var nettopp derfor SF ville anstrenge seg for å få han til å skifte fra rødt til blått. Nå er han her. – Skeid oppførte seg eksemplarisk da jeg ytret ønske om å prøve meg et hakk opp. Det har jo ingen hensikt å skjule at jeg har ambisjoner med fotballen. Nå er det fast plass her som er første prioritet. Så skjønner jeg jo at det å prestere over tid er nøkkelen. Det er planen. Så får vi se hva som skjer hvis jeg skulle lykkes her. Fredrik er en kar med hode over snippen. Realistisk og klok. Ekte vare…

Og derfor ser han også for seg et liv etter toppfotballen. Det er ikke alle som ser så langt inn i framtiden. – Jeg brukte jo tiden min i Oslo og Skeid fornuftig. Studerte ved Norges Idrettshøyskole – i alle de fire årene jeg spilte fotball der inne. Nå skriver jeg på min Master – og det handler jo selvsagt om noe fotballrelaterte greier. For jeg ser for meg en jobb innenfor idretten – eller kanskje som pedagog. Det er viktig for meg å ha noen ting ved siden av all treningen, reisingen og kampene. Da er studier det beste. Jeg bodde på Grünerløkka da jeg var i hovedstaden – nå har jeg flyttet tilbake på gutterommet nede i nabobyen. Foreløpig. Forhåpentligvis. Vår ferskeste signering har bare positive opplevelser med klubben så langt. Også trenerne får høyeste karakter. 

Unge Berglie er tilpasningsdyktig, men merker kjapt at han har kommet til en større klubb enn Skeid. – Det er flere personer involvert. Alt er mer profesjonelt. Treningene, måltidene og staben. Det er liksom en funksjon for alle gjøremål. Et stort knepp opp fra bydelsklubben øst i Oslo. Det som også er positivt er jo at noen av spillerne er gamle bekjente. Jeg har tidligere blitt kjent med Jesper Taaje gjennom felles venner. Også har jeg vært borti Vestfold-kollegene fra mitt lokale fotballiv - som Sander Moen Foss, Sander Risan Mørk og en som nå er her på gjestespill – Jakob Dunsby. Det er jo hyggelig. Det var også den første praten med Fredrik Berglie. Han har 71 A-kamper for Halsen og 92 A-kamper for Skeid. Nå er det SF som gjelder….

Annonse fra Eliteserien: