Danilo Al-Saed klar for Heerenveen....

- Takk for en "underbar" tid i Sandefjord....

 

Torsdagen ble brukt til signering, fotografering og det å få på plass de personlige betingelsene mellom spiller og ny arbeidsgiver. Vi hadde løpende kontakt med Menno Knevelmann fra FC Heerenveens kommunikasjons-avdeling – og med Danilo Al-Saed. Han ankom den nederlandske klubbens klubblokaler klokken 13.00 – og hadde tett program fram til klokken 16.00. Da ble vi enige om å trykke på publiseringsknappen. Så er eventyret om Danilo og Sandefjord Fotball offisielt over.

 

Danilo Al-Saed kom til SF som et ubeskrevet blad foran 2023-sesongen. Han kom fra Sandviken på det tredje nivået i Sverige. (På bildet over ser vi Danilos siste opptreden i SF-drakt mot KFUM den 2. Juni - det ble 36 Eliteseriekamper og 12 scoringer - foto NTB). Han skrev en treårs-avtale den gang – som varte ut 2025. Etter en smått sensasjonell sesong i Eliteserien i fjor – så meldte interessen seg for den uforutsigbare venstrekanten. 11 scoringer og to målgivende gjorde lynvingen svært så interessant for andre klubber – her hjemme, i Sverige og ute på kontinentet. Flere tok kontakt i løpet av vinteren – og nærmest en overgang kom vel Gøteborgsklubben Häcken – men partene kom ikke til enighet. Og Danilo ble værende her i klubben til mange SF-supporteres store lettelse. Så pådro Danilo seg en skade på vår treningsleir i Oliva (Spania) i februar – og innledningen på sesongen har så langt vært kranglete. Før overgangen til Heerenveen så hadde 25-åringen med svensk-iraksisk bakgrunn igjen fått opp dampen. Hittil i årets serie har han vært på banen ved sju anledninger – og scoret ett mål pluss to assist.

 

Danilo har hatt en enorm utvikling under trenerne Ødegaard/Tegstrøm her i SF – og han har ved mange anledninger vist sin store takknemmelighet overfor alle her i klubben. – Det var en stor overgang å komme hit fra min gamle klubb Sandviken. Vi spilte i Ettan Norra (tredje divisjon) – og det var vanlig med 200-300 personer på hjemmekampene våre. Bare da vi møtte naboene fra Gävle kunne det komme oppimot 3000. Ellers så var det slik at jeg kunne hilse på alle på tribunen – jeg kjente nemlig de aller fleste. Derfor var overgangen til SF stor for meg. Men etter suksessen i fjor – så har jeg hele tiden ønsket meg et skritt videre. Det har jeg ikke lagt skjul på. Det er vel alle fotballspilleres ambisjon – og nå som jeg har bikket 25 – så var vel tiden inne. Nå er den medisinske testen gjennomført – og mine personlige betingelser avklart. Jeg sa adjø til spillere, trenere og alle andre i SF på søndag. Nå er det Eresdivisie og Heerenveen som gjelder. Danilo har sagt farvel for denne gang – og vil selvsagt bli savnet. Både som spiller og som en meget sympatisk person.

 

Serieåpningen i Nederland er lagt til 11. August for Danilos nye klubb – og de møter Ajax borte. En ganske så brutal åpning på sin nye karriere. De spiller sine hjemmekamper på Johan Cruijff Arena med en kapasitet på over 55 000 tilskuere. Og det blir nok fullt på åpningskampen. Det blir også et knepp opp fra Jotun Arena og til Heerenveens hjemmarena – Abe Lenstra Stadion har en kapasitet på 27 224. De endte for øvrig på en 11. plass i sesongen 23/24 – og det er nok ikke godt nok for hovedtrener Robin van Persie – den tidligere Arsenal-og Manchester United-legenden har større ambisjoner med laget sitt. Danilo har selskap av to svensker i sitt nye lag – både Simon Olsson og Patrik Wålemark spilte viktige roller sist sesong med henholdsvis 34 og 24 seriekamper. Også er det to nordmenn i klubben- både Orame Sahraoui og Oliver Braude Johansen har etablert seg i van Persies mannskap. Den gamle Vålerenga-spilleren Sahraoui scoret åtte ganger i Eresdivisie sist sesong. – Jeg kommer til å følge SF tett framover – og håper virkelig at de holder seg i Eliteserien. Takk for en «underbar» tid tilsammans. Og vi ønsker selvsagt lykke til med Danilos nye tilværelse i Nederland….

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: