Da SF byttet halve laget etter 64 minutter

så forandret kampen helt karakter…..

(Ørn Horten-Sandefjord Fotball 0-3).

De som ikke startet fredagskampen mot Lillestrøm fikk sjansen fra start av på Lystlundens kunstgress. SF stilte med et ungt mannskap – både med juniorer og prøvespillere – og med 18-åringe Vetle Walle Egeli som kaptein. Motstanderlaget fra Horten hadde unnagjort en treningskamp så langt i år – da de slo Fram Larvik 1-0. Det nyopprykkede laget lenger nord i fylket greide seg bra i fjorårets PostNord-liga og endte på åttende plass i sin debutsesong. Og jevnt ble det i førstehalvdel av matchen. Ved pause sto det 0-0 – og det var vel hjemmelagets Adrian Rogulj som var nærmest scoring.

Ian Smeulers, Lars Markmanrud og Filip Loftesnes-Bjune kom innpå etter pause – og de satte litt fart i oppgjøret. Også Ørn byttet 10 mann i pausen. Først da trenerduoen Tegstrøm/Ødegaard kastet innpå «stormtroppene» etter 64 minutter – så ble det en forventet game-changer. Jesper Taaje, Fredrik Pålerud, Aleksander Ruud Tveter - og de tre svenske nykomlingene – Danilo Al-Saed, Simon Amin og Filip Ottosson. Da var løpet kjørt for tapre Ørn Horten. Den meget spennende kanten Danilo Al-Saed serverte Aleksander Ruud Tveter ballen nesten på målstreken. Og den pasningen var i det store og hele ferdigscoret. «Aleks» trillet den inn fra 20 centimeter. 1-0 etter 71 minutter. Og i realiteten var det game, set and match. Der og da…

Noen minutter seinere kom nummer to. Et hjørnespark fra Fredrik Pålerud ble reddet av keeper – i første omgang – MEN ballen falt ned i beina på Jacob Dunsby som dundret til fra kort hold. Det ble litt skudd og litt innlegg – uansett så styrte Aleksander Ruud Tveter inn sin andre for året. Også denne fra kort hold. Den siste og tredje scoringen kom etter drøye 90 minutter – og det var stopper Lars Markmanrud som headet inn et hjørnespark fra Fredrik Pålerud. 3-0 – og de siste 20 minuttene var det divisjonsforskjell på lagene. Som ventet etter byttet midtveis i andre omgang.

Og igjen var Danilo A-Saed toneangivende da han kom inn på banen. Selv om han kun fikk 25 minutter – så beviste 23-åringen fra Sandvikens IF at han kan bli en publikumsfavoritt blant SF-supporterne. – Vi trodde jo at han ville klare overgangen fra nivå tre i Sverige til vår Eliteserie da vi signerte han. Han er en framoverlent spiller – god i presspillet – og vi tror han ville passe inn her i klubben. Hans Erik Ødegaard har lenge sagt at Danilo Al-Saed kan markere seg skikkelig i 2023…