Christopher Cheng fikk sin debut i Eliteserien...

- Jeg fikk sjansen - og grep den....

Christopher Cheng har gått den lange veien. Etter mange år i Stabæk-systemet – så tok 22-åringen en omvei etter akademi-oppholdet – før det ble SF og Eliteseriefotball. (På bildet over ser vi Cheng med ballen - Edvard Tagseth nærmest) – Noen ganger kan det være klokt å gjennomføre en slik runde. Jeg hadde som kjent en sving innom både Strømmen og Arendal i 2. Divisjon – og den erfaringen har gjort meg til den jeg er i dag. Følte at da sjansen kom mot Rosenborg borte på Lerkendal – så sto jeg godt rustet og hadde erfaring fra voksenfotball. Det kan våre brutalt å gå rett fra aldersbestemt til den øverste ligaen. MEN tilbake til debuten oppe i Trondheim – det var en kamp hvor vi burde og kunne vinne. Jeg ble ikke skremt av nivået – og følte at vi hele kampen igjennom var på høyde med Rosenborg. Og så må jeg jo si – at det var merkelig at dommer Sivert Amland ikke dømte frispark i vår favør – i forkant av langskuddet som på mange måter avgjorde kampen. Jeg ble regelrett felt – og dommeren sto like ved siden av hendelsen. Helt ufattelig at det fikk passere. Christopher summerer opp opplevelsen i sin første Eliteseriekamp fra start.

 

Og drømmetreffet fra innbytter Ole Sæter er nok omtalt – MEN selv uten et blått hjerte – så var det en grov feil fra kampleder som førte til baklengsen. – Og jeg er ingen filmer. Det kan jeg forsikre deg om. Jeg liker å utfordre, passere motspilleren og har vanligvis bra balanse. Da jeg gikk på «trynet» der oppe – så var det en grunn for akkurat det. Og det skjedde flere ganger i løpet av kampen. MEN det er ingen unnskyldning for tapet – vi burde jo også som kjent ha scoret på våre målsjanser. Og jeg skal heller ikke skylde på den ujevne banen der oppe – det er likt for begge lag. Likevel kan jeg forsikre alle SF-supportere om at det blir en helt annen kamp her nede i returen. Her snakker vi revansje. De var jo ikke bare sympatiske heller – jeg tenker primært på noen av RBK-veteranene. MEN nå er det historie. Nå skal jeg og laget fokusere på cupkamp mot Fløy i Kristiansand – og ikke minst – neste poengkamp mot Odd borte den 14.April. Vi kommer sterkere tilbake. Cheng har gjort seg ferdig med debuten – og legger alt søkelys på treningene framover.

 

For startplassen var for mange litt overraskende – MEN kom ikke like brått på for Cheng. – Det er en stor styrke for SF – og ikke minst trenerapparatet – at alle i troppen gis en fair og rettferdig mulighet til å kvalifisere seg gjennom god innsats på treningene. Og selvsagt i oppkjøringskampene. Jeg håper at jeg beviste for alle – at de kan stole på meg. Det gir meg ekstra motivasjon at jeg allerede i første runde fikk prøve meg. Og en ting kan jeg garantere – jeg gir alltid jernet uansett hvor jeg blir plassert. For jeg har jo ikke alltid vært venstre-back – jeg startet opp som angriper – og tar den rollen jeg får tildelt. Så enkelt er det. Og la det være sagt med en gang – Sandefjord Fotball er et fint sted å være. Lagkompisene er nettopp det – en inkluderende gjeng. Og uten å virke for bråkjekk – jeg fikk vel spille – fordi jeg fortjente det. Det er god grunn til å stole på de som tar ut laget. Christopher Cheng behøver ikke å frykte for å bli oppfattet «cooky». Han er faktisk i den andre enden av skalaen….

Annonse fra Eliteserien: