Carson har imponert alle....

- Det gikk overraskende raskt...

.

 

Fredrik Carson Pedersen (21) har tatt Elitesrienivået i rekordfart. Han kom over fra Grorud i fjor sommer – og han debuterte som innbytter i bortekampen mot Odd den 3. September. Så ble det et innhopp mot Ham/Kam en drøy måned senere – og så ble det startplass mot Brann den 29. Oktober. Deretter var han fast inventar – fire høstkamper fra «børjan» av i 2023 – og 10 så langt i år. Imponerende rask innkjøringsperiode. (På bildet over ser vi Fredrik i kamp mot Glimts Jens Petter Hauge sist onsdag - foto NTB). – Det har gått kjapt. I begynnelsen var det veldig tydelig at både tempo med ballen – og måten mine nye lagkompiser var hurtige i tankesettet – var et knepp opp rent fotballmessig.  Det tok et par uker – så følte jeg at jeg hadde tilpasset meg dette nivået. Og personlig så er jeg fornøyd med sesongen – men jeg vet at vi ligger sist på tabellen. Det blir ikke riktig å snakke om marginer imot og for lite betalt – effektivitet og avslutninger i mål er jo også en ferdighet. Så klart. Likevel så er ikke tabellplasseringen et tema. Vi snakker aldri om det. Vi vet at med et par tre-poengere – så har vi avvansert mange plasser. Så jevnt er det. Vi kan starte poengfangsten på søndag mot KFUM. Fredrik gjør seg klar til en ny treningsøkt etter noen slitsomme reisedager.

 

For tre bortekamper i Eliteserien på en uke er vel ny rekord. Sånt skal ikke skje – og det er vel med god grunn at kritikken blir rettet mot de som har ansvaret for oppsettet. – Vi har trent på fire forskjellige baner de siste dagene. Først så var det Haugesund borte – så en lang tur nordover til Bodø. De fikk fire dager restitusjon, mens vi fikk to. Og verre blir forskjellen nå på søndag. KFUM har fått forberede seg siden fredag 24. Mai, mens vi har vært på farten. Det er selvsagt irriterende og føles ikke riktig. Jeg merket at vi hadde seige bein mot slutten i Bodø – og vi kunne faktisk ha tatt full pott. Det hadde ikke vært noe å si på. Jeg har funnet med godt til rette her i Sandefjord – og alt fokuset mitt er her i klubben. Men som alle andre har jeg jo en gang drømmen om å få spille i utlandet. Der skiller jeg meg nok ikke ut fra alle andre ambisiøse fotballspillere. Jeg er likevel såpass realistisk at jeg skjønner at det må presteres på et høyt nivå – over tid. Men nå er jeg mer enn klar for Ekeberg og «Kåffa». Carson – med store deler av farsslekta boende i Bournetmouth – har erfaringer med hovedstadslaget fra tidligere.

 

Men la oss bare si at Carson-navnet ikke kommer derfra. – Da mine foreldre studerte i USA – så ville de ha med seg et minne. Og det ble det vanlige, amerikanske navnet Carson. Og sånn er det. Uansett. Jeg er imponert over KFUM. Og det har jeg vært lenge. Så deres prestasjoner i årets Eliteserie – kommer ikke som noen overraskelse på meg. De har levert jevnt og godt i mange OBOS-sesonger på rad – uten å lykkes helt i det siste momentet. Da trener Jørgen Isnes gikk til Strømsgodset – så sto Johannes Mosgaard klar til å overta. De kommer fra et langt samarbeid – så overgangen ble ikke all verden. Også har de mange gode spillere – spesielt framover på banen. Jeg har et par litt negative erfaringer med vårt motstanderlag søndag. Da jeg spilte for Grorud i OBOS-ligaen for to år siden – så ledet vi 2-1 til langt på overtid. Vi somlet bort tre poeng – og de scoret i tolvte time. I returen hjemme så tapte vi 2-0. Så jeg har litt å hevne mot disse gutta. Og mange spiller jo fortsatt. Fordelen vår er at vi kommer fulle av selvtillit etter kampen mot fjorårets seriemester. Vi vet at også KFUM klarte uavgjort der oppe – og det var også et sterkt poeng for nykommerne fra Oslo. Uansett – nå er det vel vår tur å få det til å stemme i siste tredjedel. Vi er gode nok til å få med oss noe derfra. Fredrik Carson Pedersen vil mer enn gjerne ta sin første seier mot «Kåffa».

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: