Bunnsolid generalprøve i Skien

med full kontroll over naboene...

(Odd-Sandefjord Fotball 0-2, Skagerak Arena). Dette var solide saker en drøy uke før seriepremieren på Lerkendal mot Rosenborg. De to siste treningskampene har gitt null bakover – og fem framover. (Her ser vi Fredrik Berglie feire sin scoring sammen med Stian Kristiansen - bildet over). Og det mot sterke Eliteserie-konkurrenter. Denne gang var det Kenneth Dokkens gutter som fikk kjørt seg, men det tok litt tid før «Guttane» fikk pasninger og flyt til å stemme. Presspiller derimot fant ikke vertskapet ut av – og de kom seg sjelden opp i nærheten av Hugo Keto og SF-målet. Vi trillet ballen mellom oss – og fikk blant annet tre strake frispark i farlig sone midtveis i første omgang. MEN to litt unøyaktige forsøk fra Filip Ottosson og et i muren fra Alexander Ruud Tveter ble beholdningen. Det kom likevel en scoring etter 45.59 – og det var vår sveitsiske midtbanespiller Loris Mettler som utnyttet ubesluttsomhet i Odd-forsvaret. En nydelig bredside fra 15 meter av den gamle Raufoss-spilleren. 0-1. Og det var fortjent.

 

Kommer du fra Sveits har du kontroll på klokka – og ledermålet kom akkurat i tide. Og det skulle komme et til. Og det var igjen Fredrik Berglie som skallet inn nummer to – etter et presist frispark fra Filip Ottosson. – Den var jo ferdigscoret den. Han slår gode pasninger vår svenske sjef på midten. Jeg scoret jo mot Strømsgodset sist også – og nå håper jeg virkelig at målkontoen er åpnet – og at jeg ikke har brukt opp kvoten før seriestart. Også må jeg si at samarbeidet med Stian Kristiansen i midtforsvaret bare blir bedre og bedre. Nå har vi to kamper sammen – og det virker som en fin duo. Fredrik Berglie har ikke bare funnet målformen. Han var glimrende i spann med nyervervelsen fra Bodø/Glimt. De slapp ikke til noen verdens ting fra Torgeir Børven (ex. Vålerenga) og hans kolleger på topp hos hjemmelaget.

 

Og det er mye som stemmer bedre og bedre for SF nå når det nærmer seg poengkamper. Vi ble imponert over det intense presspillet – og hvor lenge alle gutta orker å gå på høyoktan. Og vi merket oss at Filip Ottosson sentralt på midten – er strålende til å vurdere – når han skal slå langt og når det er best med spill til nærmeste mann. Hans avveininger er nesten alltid korrekte. En fin-fin kamp fra «Otto». Og hele laget henger bedre sammen – nå stemmer avstandene og innsatsen fra hele gjengen er imponerende. Også var det hyggelig igjen å se at vår finske målvakt Hugo Keto virker stø – og den ene gangen han måtte i ilden – så avverget han med en herlig benparade. Odds farligste – og eneste store målsjanse – kom i det 93. minutt. Dette var full kontroll. Fra start til mål…

Annonse fra Eliteserien: