Bugges hjørne: - sterkt engasjement og positiv energi

Bugge kommer med dagens nyhetsbrev der han oppsummerer den sportslige statusen i klubben.

Kjære godtfolk.

Situasjonen vi lever i skaper dessverre avstand mellom oss. Derfor ønsker jeg med jevne mellomrom å sende dere et nyhetsbrev, der jeg oppdaterer dere på sport og annet som rører seg i Sandefjord Fotball.

A-lag herrer:

Etter et intensivt, spennende og krevende år er vi nå godt i gang med forberedelsene til ny sesong. Det har skjedd mye på kort tid. Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm har funnet seg godt til rette, og med Javi, Geir og Sindre i teamet har vi også sikret oss god kontinuitet i trenerteamet. Det skapes også gode diskusjoner og prosesser når nytt møter gammelt. Temaet ønsker å bygge videre på deler av grunnprinsippene som har vært i klubben under Marti Cifuents og Lars Bohinen, spesifikt blant annet oppbyggingsfasen i angrep. Samtidig ønsker man større fart, kraft og intensitet både offensivt og ikke minst defensivt. Treningene reflekterer dette allerede. Det meldes fra spillergruppa om stor glede, sterkt engasjement og mye positiv energi som utløses. 

Marc Vales er godt fornøyd med situasjonen i klubben og gleder seg til veien videre.
Marc Vales er godt fornøyd med situasjonen i klubben og gleder seg til veien videre.

Som mange av dere vet har vi signert nye kontrakter med Marc Vales, Harmeet Singh, Mats Haakenstad, Herman Solberg Nilsen, Andreas Albertsen, William Kurtovic og Frederik Due. Frederik er et nytt bekjentskap for oss, med langs fartstid fra dansk fotball. Andreas er løftet opp fra vårt eget akademi. I tillegg har vi forlenget kontraktene til Sander Risan, Sander Foss og Jesper Granlund. I sum mener vi disse signeringene reflekterer sportsplanen vår godt, der vi søker en god balanse mellom rutine, kvalitet og regionalt preg på troppen.

Samtidig ser vi på spillere som kan styrke oss i noen offensive posisjoner. Noen spillere er på prøve hos oss, andre har vi kikkerten. Nå som det internasjonale overgangsvinduet er stengt endres mekanismene noe, slik at blant annet det norske klubbmarkedet blir mer attraktivt. Det blir spennende å se hva de neste ukene bringer.

Akademi og SF kvinner:

Det har vært en brokete og utfordrende start på året for våre lag. Med begrensninger i en treningshverdag og utsatte kamper. G-16 og G-19 skulle allerede vært godt i gang med nasjonal serie med kamper mot Strømsgodset, Start og Mjøndalen. Disse kampene er naturligvis utsatt. Det samme gjelder oppstart av vinterserie/NM.kval for nevnte lag og J-19. Samtidig er treningskamper for SF kvinner utsatt og rebooket.

I tillegg har vi i begynnelsen av denne uken fått påvist smitte i akademiet, noe som medfører en 10-dagers karantene på spillere og støtteapparat.

Til tross for alle utfordringer jobbes det godt. Alternative planer blir lagt, teams-møter med spillere og trener blir avholdt og spillerne får egne treningsprogrammer utarbeidet av trenerteamet og fysio. Vi skal ivareta både form og utvikling for alle lag og spillere, selv om vi ikke kan møtes fysisk. 

Hva skjer videre de neste ukene?

Forhåpentligvis vil A-lag herrer komme i gang med treningskamper allerede neste uke. Kamper mot Mjøndalen (tirsdag) og Fredrikstad (fredag/lørdag) står på planen. Vi jobber kontinuerlig med spillerlogistikken, og trener hardt og godt for å bli bedre hver dag.

Kamper er også planlagt for G.16, G-19 og SF kvinner, så får vi avvente om disse blir mulige å gjennomføre

Akademiet og klubb utarbeider og leverer Norsk Toppfotball vår utviklingskontrakt. En detaljert kontrakt som både er en evaluering av status i akademiet per dags dato, og definerte mål på en rekke områder opp mot neste akademiklassifisering i 2022. I tillegg jobbes det mot et planverk for å styrke samarbeidet med fotballkrets og breddeklubber med henblikk på spiller- og trenerutvikling i Vestfold-fotballen.

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Mvh
Espen Bugge Pettersen

Annonse fra Eliteserien: