Bugge styrker laget: – Brenner for byen og SF

Erik Karlsen har lenge vært en del av Sandefjord Fotballs sponsorfamilie. Nå er han engasjert av klubben for å gjøre SF-familien enda større.

– Jeg takket ja til jobben fordi jeg brenner for byen og Sandefjord Fotball, sier Erik Karlsen.

Det er ingen hvem som helst som nå forsterker SFs markedsavdeling. Karlsen kommer fra stillingen som salgs- og markedssjef i Color Line, én av klubbens mest trofaste samarbeidspartnere.

Vil engasjere folket

– Opprinnelig kommer jeg fra Nesbru, men etter over 30 år i Sandefjord har jeg både slått rot og sett en del fotballkamper her, smiler han, og trekker fram opprykkskampen mot Moss i 2005 som det beste minnet.

Det var dagen da Andreas Tegström – nå tilbake og en del av trenerteamet – løp med hendene over hodet som den store SF-helten. For første gang på 40 år skulle byen endelig få et lag på øverste nivå igjen.

– Målet må være å gjenskape det engasjementet som vi opplevde den gangen. Kan vi engasjere folk, kommer det flere tilskuere, mediedekningen øker og bedriftsmarkedet følger med, poengterer Karlsen.

Den tidligere Color Line-lederen har lenge hatt et godt inntrykk av fotballklubben.

– Sportslig har SF gjort det bra de siste åra, det har skjedd mye positivt i klubben, og sammen ser vi absolutt muligheter for å hente ut noe mer i markedet. Det handler om å bygge videre på det vi allerede har.

Tanken om å bidra i klubbens salgs- og markedsavdeling har streifet ham flere ganger. En verdensomspennende pandemi og påfølgende organisasjonsendringer i Color Line gjorde timingen god. Foreløpig har han takket ja til et engasjement på seks måneder.

En god kombinasjon

– Jeg kjenner klubben godt fra før. Jeg kjenner også sponsornettverket, og behovene på den andre siden. Samlet tror jeg det er et bra utgangspunkt, sier Erik Karlsen.

Daglig leder Espen Bugge Pettersen er enig med sin nysignering.

– I klubbledelsen har vi i en lengre periode sett på muligheten for å styrke oss på salg og marked, forteller han.

– Vi ga oss tid til å finne rett person, og det føler jeg at vi har funnet nå. Skal vi ta steg og vokse som klubb, er dette et område som må videreutvikles og forsterkes.

Erik Karlsen starter umiddelbart i SFs administrasjon, hvor han vil jobbe tett sammen med salgssjef Fredrik Sperre.

– Erik og Fredrik blir våre to frontfigurer ute i markedet. Sammen er de en god kombinasjon som vil utfylle hverandre godt, avslutter Espen Bugge Pettersen.

Annonse fra Eliteserien: