Bugge og Hans Erik får besøk av sin gamle arbeidsgiver

- Nå er det selvsagt bare SF som gjelder…..

Strømsgodset tar turen sørover lørdag og stopper bussen i Sandefjord. Der tar Daglig leder Espen Bugge Pettersen og trener Hans Erik Ødegaard imot gamleklubben til viktig serieoppgjør på Release Arena. – Det er ikke så forbannet lenge siden jeg var i Godset. Flere av dagens spillerne var mine lagkamerater da jeg spilte mine hjemmekamper på Marienlyst. De mest sentrale er nok kaptein Gustav Valsvik, Herman Stengel, Kristoffer Tokstad og Lars Christopher Vilsvik. Og reservemålvakten Morten Sætra – satt jo også på benken da jeg spilte der. Espen behøver ikke å tenke så langt tilbake i tid for å minens tiden i Drammen. Han la opp etter 2018-sesongen.

Bugge følger selvsagt godt på alle våre konkurrenter – og har sikkert et ekstra blikk på både Molde og Godset – som han har lang fartstid hos. Det ryktes at backen Lars-Christopher Vilsvik (33) som er inne i sin 13-sesong med klubben – er skadet og ikke kampklar i morgen (lørdag). – Jeg har jo notert meg at Herman Stengel har blitt den som styrer sjappa på midten. Han har de siste par-tre årene tatt steg – og blitt litt av en nøkkelspiller for drammenserne. Jeg spilte også sammen med midtstopper Gustav Valsvik. En robust duellsterk kar – som også har utviklet sitt pasningsspill. Skal vi lete etter noen svakheter så må det bli litt manglende fart. Her håper vi å kunne utfordre langs bakken. Bugge ser inn i glasskula – og vi mistenker han i første rekke å tenke på vår formspiller nummer en – Mohamed Ofkir. Han er kjapp i «fotan»….

Dagens trener Håkon Wibe-Lund var også i trenerstaben da Bugge var i klubben. Han var assistent under både Bjørn Petter Ingebrigtsen, Tor Ole Skullerud og Henrik Pedersen. Han var også midlertidig hovedtrener i korte perioder i 2016 og i 2019 . I april 2021 overtok han som fast A-trener – og har kontrakt ut 24-sesongen. - Det svinger der – som det gjør her. MEN i år har det gått langt bedre for Strømsgodset – de har jo kjempet i bunnen et par sesonger. Også Kristoffer Tokstad – som jeg spilte sammen med – var med fra start av mot Jerv sist søndag. Han er litt ut og inn av laget, men er absolutt en kar å regne med når han har dagen. Espen Bugge Pettersen tror på en tett fight mot naboene fra Drammen. Vi skal vel også merke oss at Jonatan BRAUT Brunes er blitt en del av Godset-laget. Bare navnet tilsier kvalitet….

Også Hans Erik Ødegaard får besøk av sin gamle klubb. «Hansi» hadde en rekke sesonger hos Godset på midtbanen – og i NFFs statistikk så står han oppført med 189 kamper og 41 mål. Der regnes kun obligatoriske kamper. Og Bugge står med 116 kamper. Så våre folk har solid fartstid hos kveldens motstander. MEN nå er det kun SF som gjelder – OG ikke SIF. Velkommen skal dere være til en spennende naboduell….

Annonse fra Eliteserien: