Bugge med fartstid fra årets suverene gullvinner

Molde er et lite sted – MEN en stor klubb…

Daglig leder Espen Bugge Pettersen har som aktiv vært svært delaktig i at Molde har hentet hjem gull. Han kom til «Rosenes by» sommeren 2010 – og var vel hovedårsaken til at laget den gang berget plassen i Tippeligaen. Året etter ble det gull – og det skal Bugge ha mye av æren for. Også ble vel 2011 vendepunktet for Molde Fotballklubb. Etter det seriemesterskapet har laget fra Møre og Romsdal jevnt over vært best i landet. Nå spiller de hjemme mot et hardt kjempende Sandefjord – som ligger utsatt til på kvalikplassen. – Det er selvsagt stor forskjell på klubbene. Molde har fotballen, naturen og jazzen. Og i dag er det vel fotballen som står desidert sterkest. Etter at parhestene Gjelsten/Røkke har bidratt med midler – så står vel nå klubben på egne bein. Røkke er alene igjen som eier – men valgene har vært kloke og kontinuitetsbærerne i sentrale posisjoner i klubben har beholdt sine jobber. Og sin motivasjon. Vi møter en klubb i nest-siste serierunde som er bunnsolid i alle ledd. Og uansett hvilke spillere som møter oss – så vet vi at det er kvalitet tvers igjennom. Espen kjenner godt til laget og personene også den dag i dag – selv om det er en god stund siden han selv var en del av fotballkulturen der oppe.

Sett med Sandefjords øyne – så bør vi absolutt få med oss noe derfra hvis vi skal avgjøre dette selv. Kristiansund skal til Sarpsborg – og gutta fra Østfold har virkelig fått sving på sine saker i høst. Vi håper at trener Stefan Billborn fortsetter framgangen. – Jeg tror at Sarpsborg holder koken fortsatt. De har virkelig vært solide den siste tiden. Vår motstander Molde har jo nærmest to lag som kan bite fra seg i Eliteserien. De har hatt et meget høyt toppnivå denne sesongen – og de har blitt langt mer stabile dette året. Og det er en kjensgjerning at de produserer en rekke toppspillere fra egne rekker. Se bare på Magnus Wolff Eikrem – han er pur klasse. Også har de Ola Brynhildsen og supertalentet David Fofana på topp. Det blir vrient uansett – MEN jeg ser ikke bort i fra at vi kan få med oss noe derfra. Det hadde vært strålende om vi var i posisjon til å avgjøre det på egen hånd i den siste hjemmekampen mot Haugesund. Det blir i hvert fall nok spenning i innspurten. Bugge må nok sammen med resten av SF-supporterne belage seg på en nervepirrende avslutning.

Selv om på mange måter Molde er som en storebror å regne – med tanke på omsetning og den handlefriheten det innebærer – så er det 11 mot 11 fra start. Sånn er det. Og at David har slått Goliat har skjedd før. Spesielt i fotball. – Det er klart at de aller fleste tabeller rundt om speiler de respektive lags økonomi. Og Molde har vært dyktige til å forvalte sine ressurser. Det skal de ha. Det er åpenbart at en klubb som SF er mer sårbare for skader – og i år så har vi vært ekstra utsatt. Dette ikke ment som en unnskyldning – MEN det er fakta. Sander Moen Foss ute hele sesongen – Sander Risan Mørk fikk seg tidlig en alvorlig skade – Harmeet Singh har slitt i hele år – Alexander Nilsson med tretthetsbrudd – Youseff Chaib har ikke vært tilgjengelig. Og flere andre har vært ute i mer eller mindre lange perioder. For oss har dette vært ille. Vi gir oss imidlertid ikke – og kjemper på. Vi kan i hvert fall love en ting – at vi skal gi alt i de siste kampene. Bugge er klar for innspurten. Og heldigvis blir kampen i Molde utkjempet på banen. Og ikke i banken….

Annonse fra Eliteserien: