Bortetap og hjemmeseier for våre talenter

- Uansett så lærer vi av dette....

G15-trener Anders Abrahamsen (foran på bildet) hadde tatt turen til Sør Arena i Kristiansand med sine gutter i helgen - MEN det ble tap mot et solid Start-lag. - Det ble nesten en reprise fra tapet mot Odd sist. Det var nok en tung erfaring for de fleste - MEN vi lærer hele tiden. Også av et tap. Vi gjorde vel noen av de samme feilene som sist - vi slår pasningen enten for tidlig eller for sent. Dermed blir det lettere å lese hvor ballen havner. For motstanderen. Anders summerer opp etter sitt lags sørlands-tokt. Start vant til slutt 4-2.

Og det er en kjent sak i fotballen. De spillerne og det laget som gjør minst feilvalg - ja, de vinner som regel. - Det som jeg imidlertid likte var at gutta spurte underveis - de tok eierskap til dette på en ansvalig måte. Det likte jeg godt. Nå er det opp til meg å få gutta til å velge klokere. Nå har vi god tid på nettopp dette. Vi skal møte Vålerenga her hjemme - MEN ikke før 17. Juni. Og det blir forhåpentligvis en oppreisning fra sist. Da tapte vi 6-0. Anders har en travel treningsperiode foran seg. Vi kan nevne at våre to mål mot Start ble scoret av Frederik Vaule og Kristoffer Halvorsen.

Da hadde G17-trener Henrik Gustavsen (bakerst på bildet over) litt bedre nyheter å komme med. - Vi slo Kristiansund 7-1 hjemme her i Sandefjord. MEN vi var faktisk heldige som ledet 3-0 til pause. Vi forsvarte oss ikke helt optimalt - og kunne (burde) vært straffet hardere. I andre omgang derimot hadde vi full kontroll. Det ble 7-1 til slutt - og det ble jo atskillig lettere da de ble redusert til 10 mann på stillingen 4-1. Henrik er alltid litt nøktern i sin analyse - og har som regel også litt ros å gi til motstanderen. Uansett.

Også denne gang. - Kristiansund var faktisk et meget ballskikkelig lag - MEN de hadde litt utur. Spesielt før pause. Også hadde vi en meget bra målvakt. Og det er jo ikke forbudt. Alem Omerinovic sto en meget bra match aller bakerst. Også har vi spisskompetanse framover i banen. Vi er skarpe på en god dag. Og det var tilfelle mot KBK. Målscorere for G17-gutta var Emil Skuland (2), Bendik Berntsen (2), Lukas Johnsen (2) og Storm Bugge Pettersen. Nå venter Mjøndalen allerede på fredag. Det går slag i slag. Henrik kan heller ikke gå ut i ferie med det aller første...

Annonse fra Eliteserien: