Bodø/Glimt fra triumf og bråk mot Mourinho og Roma

Nå fortsetter festen mot Sandefjord søndag

Torsdagskvelden i Bodø hadde alt. Først så kom hjemmelaget tilbake etter å ha ligget under med 0-1. Først satte som vanlig Brice Wembangomo fart fra sin backposisjon – og fyrte av et skudd som forandret retning i bakenden til Ulrik Saltnes. Det satte Rui Patricio i Roma-målet sjakk matt – og den gamle SF-stjernen hadde skapt nytt håp. Ett minutt før full tid headet Hugo Vetlesen hele Aspmyra til himmels. 2-1 til Glimt og et håp om semifinaleplass i Europa Conference League. Og Jose Mourhino kunne bare fastslå at for tredje gang så lykkes det ikke for hans Roma. Nå er det returoppgjør skjærtorsdag i byenes by – og marerittet kan fortsette for den suksessrike portugisiske trener-legenden. MEN først så blir det mellomlanding i Sandefjord. Og der venter serielederen.

Vi vet vi bare har spilt en kamp – men det er behagelig å ta en titt på serietabellen etter bortetriumfen mot Haugesund sist søndag. Uten at vi legger noe annet i det enn at det er godt å hvile øyet på tabellen. Bare så det er sagt. MEN tilbake til vår motstander Bodø/Glimt og deres største stjerne – trener Kjetil Knutsen. Vi gleder oss selvsagt til å ta imot den sindige bergenseren og hans mannskap – med de gamle Sandefjord-spillerne Brice Wembangomo og Marius Høibråten som sentrale forsvarsspillere. Vi gleder oss til gjensynet med våre gamle helter. Likevel må vi innom Kjetil Knutsen – som har gjort underverker med nordlendingenes stolthet de siste sesongene etter overgangen fra Åsane. Hans status i Bodø er enorm.

MEN etter kampslutt mot Roma så ble det hett mellom de to lags støtteapparat – og politiet ble tilkalt for å stagge gemyttene. Fra norsk side ble det påstått at en assistenttrener fra Roma hadde gått til angrep på Knutsen, mens det fra italiensk hold og spesielt fra lagkaptein og landslagsspiller Lorenzo Pellegrini – så ble trener Knutsen oppfattet som den angripende part. Politiet roet det hele ned. Det blir ingen politisak – og etter hvert så forlot «kamphanene» stadion og dro hvert til sitt. Kjetil Knutsen mener dog at en i trenerapparatet før, under og etter kampen skjelte han ut – og han ble naturlig nok provosert av dette. – Jeg var vel ikke helt uskyldig selv. Kjetil Knutsen summerer opp etter den uheldige episoden. Med et GLIMT i øyet.

For dette er ikke dagligdags for den 53 år gamle bergenseren. Han er oppfattet som en beskjeden kar – som liker å gå i butikken på kvelden. Når det er lite folk der. Han er ikke så glad i oppmerksomheten som fotballen drar med seg. – Jeg vier vel stort sett tiden min til fotball og det å utvikle mennesker – det vil vel si fotballspillere. Jeg har ikke bil, bor et steinkast unna Aspmyra. Og selv om klimaet her oppe er brutalt – så er Bodø en varm by på alle måter. Jeg liker nordlendinger og bodøværinger spesielt godt. Man blir hardbarket og tøff etter noen år her oppe. Kjetil Knutsen legger inn en søknad om å bli æresborger i byen.

Bodø 20220310. Bodø/Glimts Brice Wembangomo og AZ Alkmaars Håkon Evjen under Europa conference leauge 2022 mellom Bodø/glimt og AZ Alkmaar på Aspmyra stadion. Kampen endte 2-1.Foto: Mats Torbergsen / NTB
Bodø 20220310. Bodø/Glimts Brice Wembangomo og AZ Alkmaars Håkon Evjen under Europa conference leauge 2022 mellom Bodø/glimt og AZ Alkmaar på Aspmyra stadion. Kampen endte 2-1.Foto: Mats Torbergsen / NTB

Og ved siden av kantspiller Ola Solbakken er for øyeblikket Kjetil Knutsen den store stjerna i Glimt. – Det er ikke til å underslå at det ble noen tilbud etter seriemesterskap nummer to. Også var det interesse fra utlandet. Hvis jeg hadde ønsket – så kunne jeg dratt til en bra klubb i utlandet. Jeg valgte å bli. Kjetil Knutsen beroliget samtidig en hel landsdel. Nå venter Release Arena og vi blir overrasket hvis det blir tilsvarende tumulter etter kampslutt på søndag. Vi ønsker Brice, Marius og Kjetil Knutsen velkommen. 

 

Annonse fra Eliteserien: