Blytungt SF-tap i Haugesund....

(Haugesund-SF 2-1, Haugesund Sparebank Arena). Etter 50 minutter så avsluttet vår spesielle «Haugesund-dødare» Alexander Ruud Tveter et fremragende SF-angrep. En fiks kombinasjon mellom Simon Amin og Danilo Al-Saed ute på kanten – hvor sistnevnte sender ballen inn i feltet foran landslagsaktuelle Egil Selvik. «Alex» setter hodet til utagbart bak FKH-målvakten. Et mønsterangrep. Da så det lyst ut. – Vi kaster jo bort poengene – og hele kampen. Det føles helt forferdelig. Vi har jo alt i våre hender – så gir vi dem to mål. Vi har mange nok sjanser til å score både to- og tre mål til. Kaptein Filip Ottosson var selvsagt både forbannet og skuffet etter kampslutt. For utligningen kom etter 64 minutter – da Julius Eskesen satte inn et straffespark. Etter at innbytter Sondre Liseth nådde ballen et lite øyeblikk før Jakob Dunsby. Og seiersmålet kom da Claus Niyukuri hamret ballen i mål fra kort hold. Da var det snaue 10 minutter igjen av matchen.

Førsteomgangen startet med et par store muligheter for bortelaget. Først var det en heading i tverrliggeren fra Fredrik Berglie. Etter en presis hodepasning fra makker Stian Kristiansen. Dette skjedde allerede etter fem minutter – og vi merket at våre gutter ga full gass i starten. Og like etterpå så var Kristiansen på farten igjen – han ga ballen til Jakob Dunsby – som var i strålende scoringsposisjon – men ballen føyk høyt over. (På bildet over ser vi Jakob fortvile etter den misbrukte sjansen – foto NTB). – Det er enkelt og greit fryktelig av meg. Den burde jeg satt. Sånt skal ikke skje. Jakob er forbannet da han går til pause . Utover i omgangen blir det jevnere – og vi holdt pusten da dommer Christian Moen blåste i sin fløyte etter en halvtimes spill. For en episode inne i vårt straffefelt. Dommeren måtte bort til sin VAR-skjerm for å sjekke to hendelser. Det endte med frispark til SF. Bra dømt….

Kampen ble jevnspilt – og våre gutter hadde flere store muligheter – men det ville seg ikke. Trener Hans Erik Ødegaard setter ord på det like etter at dommer Moen har blåst for siste gang. – Vi er altfor dårlige i boksene – både i eget forsvarsfelt og i den andre enden. Det virker nesten som om vi ikke helt forstår hvor kampene avgjøres. Det er ikke bra i det hele tatt å tape på denne måten. Vi er altfor gavmilde. Men jeg kan love at vi er klare igjen når vi møter Bodø/Glimt førstkommende onsdag. Nå må vi fordøye dette – også nullstille så raskt som mulig. Hans Erik har sammen med trenerkollega Andreas Tegstrøm jobben med å få hele gjengen kampklare igjen mot fjorårets seriemester. Det var et nedbrutt SF-lag som takket de trofaste tilreisende etter det sure nederlaget. Nå er det overnatting i Haugesund – så venter tur til Bodø i morgen.