"Belly" bestemte seg helt mot slutten

- Endelig fikk jeg litt fart på beina....

(SF-Nordsjælland-Akademiet 2-1). Det så lenge ut til å bli tap mot talentene fra «verdens beste akademi» - for det blir de omtalt som – akademispillerne som samles i toppklubben FC Nordsjælland. Og det var et meget godt lag som vi møtte på anlegget her på Oliva Nova. (Her ser vi SFs matchvinner Beltran Mvuka - glad og lettet - bildet over). Med de sterkeste ungdommene fra Ghana – satt sammen med de skarpeste unggutta i Danmark. Og de tok ledelsen med Prince Maeli etter 20 minutters spill. Han fikk sto litt for alene på 16-meters streken – og dermed så var det gjort. Riktignok var Hugo Keto borti ballen så vidt – men den skled inn bak finnen. Og selv om vi noterte flere store SF-sjanser – så sto det fortsatt 1-0 til gjestene. Da den spanske kamplederen begynte å kikke på sin klokke.

Akademi-laget fra Nordsjælland er stasjonert på La Manga – og de hadde kjørt tidlig i retning Oliva Nova. MEN en trafikkulykke i nærheten av Alicante skapte forsinkelser – og kampen ble utsatt en halvtime. Det er om lag 250 kilometer opp hitt.  Og det var litt utfordringer før kampen ble blåst i gang – dommertrioen skulle videre å dømme til Bilbao – og hadde dårlig tid. Men alt ordnet seg – og gutta blåste i gang i stormkastene her nede. For vinden skapte problemer – og det var ikke alltid lett å bergene ballens bane. Som sagt det sto 1-0 lenge – men vi hadde notert to store sjanser til Filip Ottosson i første omgang. Ved en anledning traff «Otto» klokkerent i stolpen – og etterpå så traff han keeperen. Litt marginer med her – så hadde vår svenske midtbanegeneral scoret to ganger.

Vi noterte oss at trenerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm bare beholdt Hugo Keto aller bakerst etter første omgang – ellers så byttet de om på hele laget. Inn i forsvarsfireren kom Storm Bugge Pettersen, Martin Gjone, Julian Gunnerød og Christopher Cheng – på midten ble Loris Mettler, Sander Risan Mørk og Simon Amin satt inn – og på topp gikk Jakob Dunsby, Darrel Tibbel og Beltran Mvuka inn. Vi registrerte at ungdomsrekka aller bakerst holdt nullen – og la ned manns jobb. Hele gjengen. Storm på en litt uvant vingback-posisjon kom seg stadig framover i banen – og han hadde også en kanon som traff tverrliggerens underside. Den hadde fortjent en bedre skjebne….

Men da det nærmet seg slutten – så bestemte vår nykommer fra Stord seg. Beltran Mvuka. Med et par minutter igjen på kamp-uret så satte han fart fra sin venstre side – dro av det som var av danske og ghanesiske forsvarsspillere – og feide til fra 16 meter. En perle. Like etterpå stupte han inn i feltet – og ble kontant lagt i bakken. Soleklart straffespark. Det satte Darrel Tibbel iskaldt inn i det høyre hjørnet. I det andre hjørnet befant den danske målvakten seg. 2-1 til SF. Det var på hekta. – Det tar litt tid med meg. Nye lagkamerater og ny taktikk. Snart sitter relasjonene enda bedre. Det kommer mer fra denne kanten. Nå trenger jeg bare litt mer selvtillit. Og kanskje litt mer muskler. Jeg ligger og vaker rundt 65 kilo. MEN jeg kan ikke bli for sterk heller – da mister jeg farten. Og den vil jeg gjerne beholde. «Belly» avgjorde det hele. Og det var en lettet bergenser som vi snakket med etter at seieren var et faktum. I tolvte time…