Avsluttet på 10. plass: – Det har vært opp og ned

Lillestrøm - Sandefjord Fotball 2-0 (1-0): SF tok juleferie litt for tidlig, men endte likevel på en sterk 10. plass i Eliteserien, den tredje høyeste plasseringen i klubbens historie.

– Det har vært mye opp og ned i år, og i dag var det ikke bra. Førsteomgang er ganske okei, men etter pause gir vi bort ballen for enkelt, og da er vi ikke gode. Vi taper fortjent, sier trener Hans Erik Ødegaard etter sesongens siste kamp.

Før sisterunden kunne Sandefjord bli alt fra nummer ni til 12, avhengig av eget resultatet og det som skjedde i de andre kampene.

Til slutt endte det med 10. plass – klubbens målsetning i sportsplanen – etter at bare Strømsgodset av de bakenforliggende lagene sikret seg det nødvendige poenget for å passere SF på tabellen.

MIF og Stabæk ned

– Det er ikke så vanskelig å overgå forventningene når forventningene er lik null, sier Ødegaard, og sikter til de samstemte eksperttipsene før sesongen som dømte Sandefjord nord og ned.

Slik gikk det ikke. For selv om Vetle Dragsnes og Ulrik Mathisen sørget for Lillestrøm-seier på Åråsen søndag, og gjestene aldri kom opp mot sitt beste, avsluttet SF årets seriespill med 36 poeng – med hele ti poengs margin ned til kvalikkplassen.

Den plassen sikret Brann seg etter en enorm sluttspurt i de siste kampene. Med søndagens 2-1-seier mot Sarpsborg 08 sendte bergenserne Stabæk og Mjøndalen ned til OBOS-ligaen mens de selv skal møte Arne Sandstøs Jerv i kvalifiseringen.

For Sandefjord-spillerne er sesongen over. Nå skal alle ta en velfortjent ferie før de igjen skal samles til en ny oppkjøring for spill på høyeste nivå.

Treneren håper at de fleste blir med videre.

– Vi har flere som går ut av kontrakt nå, egentlig litt for mange, innrømmer han.

– Men vi håper at de tar til fornuften og signerer nye avtaler med oss.

Kri nærmest scoring

Lyngvingene Vidar Ari Jónsson (11 mål) og Kristoffer Normann Hansen (7 ) har scoret 18 av Sandefjords 38 seriemål i år. I de neste dagene og ukene vil vi få svar på om de fortsetter i klubben.

Søndag var det Kri som kom nærmest å tegne seg på scoringslista igjen. På stillingen 0-0 fikk han gjestenes beste sjanse da LSK-back Lars Ranger feilberegnet et utspill fra Jacob Storevik.

Men avslutningen ble for svak, og keeperen parerte skuddet. Og nærmere kom aldri guttane.

Et SF-lyspunkt på en ellers mørk dag, bare lyst opp av pyroen til LSK-fansen og det påfølgende fyrverkeriet etter kampen, var å se Lars Markmanrud tilbake i startoppstillingen etter lang tids skade.

I tillegg fikk nok en ung vestfolding sin debut i Eliteserien. Flint-gutten Filip Loftesnes-Bjune, bare 16 år, fikk noen verdifulle sluttminutter han trolig aldri vil glemme.

KAMPFAKTA

Lillestrøm – Sandefjord 2-0 (1-0)

Eliteserien 30. serierunde

Åråsen Stadion

Mål: 1-0 Vetle Dragsnes (29. min), 2-0 Ulrik Mathisen (81. min)

SF (4-3-3): Jacob Storevik – Lars Markmanrud (Vales 75. min), Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Sander Risan Mørk (Vega 75. min), Harmeet Singh (Meen Johansen 84. min), Erik Brenden – Vidar Ari Jonsson (Loftesnes-Bjune 88. min), Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen (Nyenetue 88. min)

NTB_KRYPhDjErz0.jpg
Lillestrøms Vetle Dragsnes (t.v.) og Vidar Ari Jónsson i akssjon på Åråsen søndag. Jónsson kom aldri til de store sjansene, og endte sesongen som SFs toppscorer med 11 seriemål. Foto: Fredrik Hagen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien: