Åtte talenter på samling: – Det jobbes godt

Normalt skulle landets mest lovende talenter vært samlet på Equinor Talentleir i disse dager. På grunn av pandemien er samlingen digital, men Sandefjord Fotball er godt representert med åtte ungdomsspillere.

For to uker siden var de fremste i 2006-kullet samlet foran skjermene. Her fikk de matnyttig informasjon fra Norges Fotballforbund – i tillegg til samtaler med landslagsspillerne Maren Mjelde og Kristoffer Ajer.

– Jeg føler med våre unge håpefulle. De har drømmer og ambisjoner og har nå levd ett år med unntakstilstand og begrensninger, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.

Smittesituasjonen gjorde det umulig å gjennomføre talentleiren som planlagt i år. I stedet samles spillerne på Teams.

Kretsen nominerte

I forkant av de digitale treffene har forbundet hatt en nominasjonsprosess fra kretsene tilsvarende det som skjer inn mot en ordinær samling.

I 2006-kullet var Sandefjord Fotball representert med Edvard Sundbø Pettersen (eks. Sandefjord Ballklubb), Sindre Walle Egeli (eks. Nanset), Storm Bugge Pettersen (eks. Flint) og Leander Gunnerød (eks Re).

I morgen, torsdag 15.april, er det 2005-kullets tur. Da vil det bli gjennomført et lignende tiltak som for 2006-gjengen, også denne gangen digitalt.

Også på samlingen for 2005-kullet vil SF være godt representert. Filip Loftesnes-Bjune (eks. Flint), Elias Hauan (eks. Nøtterøy), Benjamin Hellum Andersen (eks. Eik Tønsberg) og Tuva Henriksen (eks Nanset) deltar denne gangen.

Ekstra inspirasjon

– At vi deltar med et så stort antall som åtte spillere i disse to årgangene, viser igjen at det gjøres en god jobb i Vestfolds breddeklubber og i vår egen utviklingsavdeling.

– Vi håper disse samlingene gir ekstra inspirasjon til våre spillere, sier Martin Jensen, utviklingsleder i Sandefjord Fotball.

Ett av hovedtemaene på samlingene er verdien «Råskap», én av tre verdier som skal kjennetegne norske landslag og landslagsspillere.

– Ingen blir gode ved å fokusere på det man ikke får gjort noe med. Det er heller ingen som blir gode ved å synes synd på seg selv, fortsetter Grøttland.

– De fleste som blir gode ser løsninger der andre ser begrensninger, og dette ønsker vi å prate med de unge spillerne om. Nå får samtlige testet seg på råskap, understreker han.

Stolte øyeblikk

Et viktig poeng: Bak de uttatte spillerne, er det enda flere som banker på døra. Det er også NFF klar over.

– Det er veldig sannsynlig at det er noen vi ikke har fanget opp, som følge av situasjonen vi er i. Til disse vil jeg si at vi kommer til å «se dere» så fort verden blir normal igjen, understreker Grøttland.

Men én ting er han sikker på.

– Blant alle disse spillerne finnes det flere som kommer til å gi Fotball-Norge stolte øyeblikk i fremtiden.

Annonse fra Eliteserien: