Skjermbilde 2022-02-28 kl. 17.59.20

Arnor Snær Gudmundsson ny fysisk trener i SF

Vi har avgitt både Marius Høibråten og Brice Wembangomo til Bodø/Glimt – nå snur vi på flisa og henter islendingen Arnor Snær Gudmundsson fra de regjerende seriemestrene ned hit til sydligere strøk. Han er for tiden tilsluttet topplagets akademi – og var i fjor også nær knyttet opp mot A-laget. – Jeg skal i utgangspunktet jobbe her i Glimt ut mars – og er klar i god tid før serieåpningen mot Haugesund den 3. April. Jeg gleder meg enormt til å komme til Sandefjord. Den 28 år gamle Arnor Snær Gudmundsson fra det lille tettstedet Mosfellsbær like utenfor Reykjavík er ansatt som klubbens fysiske trener fra 1. April.

Bilde fra tiden i Bodø/Glimt
Bilde fra tiden i Bodø/Glimt

Arnor har også en spillerkarriere å se tilbake på – han var solid midtstopper på det gamle storlaget Akranes – men la opp den aktive delen da han fikk tilbud som assistenttrener for A-laget – Jeg var bare 26 år, men hadde større ambisjoner som trener enn som spiller. Jeg slo til umiddelbart – og la fotballstøvlene i kottet. Jeg stortrives i rollen som fysisk trener – og har egentlig ingen planer om å bli hovedtrener. En god fysisk trener er jo trenerens høyre hånd – og det passer meg godt. Og det å få jobbe 100 % i Eliteserien høres jo ut som en drøm. Arnor tar med seg samboer og datter på snart tre til Vestfold.

Arnor har de siste sesongene fulgt litt ekstra med Sandefjord. – To venner av meg har jo vært sentrale i klubben. Vidar Ari Jonsson er ett år yngre enn meg, men vi gikk på videregående sammen. Jeg fikk jo med meg at han var svært så nyttig gjennom fjorårssesongen. Også Emil Palsson – som gikk til Sarpsborg etter 2020-sesongen. Han likte seg godt både i byen og i klubben. Gode skussmål fra den kanten. Vi er jevngamle og spilte sammen på U-19-landslaget til Island. Så litt kan jeg om Sandefjord, forteller Arnor Snær Gudmundsson.

Islendingen summerer opp sin egen spillerkarriere – og legger vekt på at han aldri var skadet. Det er et godt tegn. – Jeg håper å tilføre en god del innenfor mitt fagområde – og ha kontroll på belastning og hvor grensene går. I fjor hadde jeg ansvar for å få skadde spillere tilbake igjen i A-laget til Glimt – og den utfordringen passet meg utmerket. Jeg ser fram til å få brukt all min kompetanse inn mot A-lags gutta i SF. Det blir spennende, avslutter Arnor Snær Gudmundsson – som om en snau måned er på plass i sommerbyen med sin lille familie.

Annonse fra Eliteserien: