Arnor skal tilbake på gamle trakter

Vår fysiske trener igjen på plass i Bodø

Arnor Snær Gudmundsson er en viktig mann for Sandefjord Fotball. Han er vår helseminister og sørger for at våre spillere får passe belastning og unngår skader. Nå er vi kanskje i den beste situasjonen i så henseende denne sesongen. – Vi har nå tre friske spillere som må holdes utenfor troppen. Det er jo nesten et luksusproblem. Vi har vært hardt skadeplaget i år. De langtidsskadde Sander Moen Foss og Sander Risan Mørk er ute for resten av sesongen – og det er nok svenske Alexander Nilsson også. Også har vi en mulighet til å få se Harmeet Singh og Yoseff Chaib i aksjon før året er omme. Det gjenstår å se. Likevel så drar vi til min gamle arbeidsplass – Aspmyra – med en sterk tropp og etter min mening muligheter til poeng. Vi var inne i en god periode sist mot Sarpsborg – og jeg synes framfor alt at innsatsen og mentaliteten var i bedring. Arnor fra Mosfellsbær like utenfor Reykjavik er optimist. Han skal tilbake til klubben hvor han for det meste var tilsluttet Akademiet der oppe i ni måneder.

Han kom til Sandefjord og startet opp som fysisk trener 1. April. Rett fra nord. Og den sympatiske islendingen er allerede på god fot med hele A-gjengen. – Jeg kjenner jo Bodø/Glimt godt. Det er en mye større klubb enn SF – og nå er det vel om lag 70 ansatte der oppe. Mer penger gir jo flere arbeidsplasser. Jeg hadde en fin og lærerik tid der oppe. Alfons Sampsted – som har utviklet seg stort på høyrebackplassen hos Glimt og gjort den til sin egen – hadde jeg veldig god kontakt med. Vi tilbrakte mye tid sammen utenfor banen. Vi islendinger holder i hop. Nå blir det er artig gjensyn med Alfons. Det er selvsagt noe av det verste i norsk toppfotball – å møte et solid Glimt-lag på deres hjemmebane – likevel så har jeg trua. De har jo bare to seire på de siste seks seriekampene – så de er vel ikke i sin aller beste form. MEN vi får nok hard motstand – ikke tenk på det. Jeg tror vi har muligheten uansett – bare vi fortsetter den gode trenden vi oppviste mot Sarpsborg sist søndag. Det hadde vært herlige bonuspoeng å ta med seg hjem. Arnor tror vi kan overraske på Aspmyra. Vi ser også fram til å møte gamle SF-spillere – både Marius Høibråten og Brice Wembangomo har byttet fra blått til gult.

For de har jo en tøff kamp mot Arsenal i beina når vi dukker opp på den andre siden av banen – og vi håper selvsagt på litt slitne bein. Og som sagt – det blir et spesielt møte for vår fysiske trener. – Glimt har jo en innarbeidet spillestil – som hele klubben følger. Vi møter et meget strukturert lag rent fotballmessig. MEN de har spilt uavgjort både mot Ham/Kam og Haugesund her på Aspmyra i det siste – og de tapte jo klart på eget kunstgress mot Molde. Så det er fullt mulig. Arnor har ingen ting imot å overraske sin gamle arbeidsgiver førstkommende søndag. Og han har slått seg til ro og trives her i byen med samboer og en liten datter. Det er jo en litt lenger badesesong her i Sandefjord enn i Bodø. – Også har jeg hatt gamle kompiser i SF. Vidar Ari Jonsson – som forsvant etter fjorårssesongen – var en kar jeg gikk på videregående skole med. Og Emil Palsson – som forsvant til Sarpsborg 08 etter 2020-sesongen – har jeg spilt sammen med på det islandske U-19 landslaget. Avslutter Arnor Snær Gudmundsson. En viktig fagmann for SF….

Annonse fra Eliteserien: