Årets første hjemmeseier kan vise seg gull verdt…

- Vi visste god moral på en dårlig dag….

(Sandefjord Fotball-Kristiansund 2-0).

Trener Hans Erik Ødegaard hadde en slitsom og nervøs kveld ute ved SF-benken, men det endte med årets første tre-poenger og et lite byks oppover på tabellen. – Vi gir bort ballen og byr gjestene på mange muligheter, men aller bakerst så er jeg imponert over offerviljen. De blokkerer, kaster seg ned og står i veien hver gang KBK-angriperne forsøkte seg. Også kom det seg heldigvis etter hvert – og vi burde vel strengt tatt ha avgjort dette litt tidligere. Hans Erik er mest fornøyd med poengene. Og ikke spillet denne gangen…

MEN uansett om fotball er en lagidrett – så hjelper det å ha litt ekstra spisskompetanse innad i teamet. Og da vi trodde at førsteomgangen skulle ende målløs – så steg formspiller nummer en fram. Sju minutter før dommer Svein Oddvar Moen skulle blåse for hvile – så tok «Moa» sats. Det var briljans, selvtillit og klasse i skjønn forening. Og pang fra 17 meter. SF i føring – takket være en fremragende prestasjon av Mohamed Ofkir. Og som en hardt presset KBK-trener sa etter kampen. – Forskjellen var jo på mange måter Ofkir. Se på den selvtilliten og hvor besluttsom han er. Det er forskjellen her i dag. En fantastisk scoring. Christian ser ikke akkurat lykkelig ut etter at laget hans fortsatt står med to poeng. MEN han skryter likevel av vår «Moa»….

Og hovedpersonen selv velger også denne gang å fremheve laget. – Vi burde vært litt mer ballbesittende og smartere med ballen i laget. Likevel så var vi effektive. Jeg burde jo hatt en til, men følte at jeg ble tatt i skuddøyeblikket da jeg rundet deres målvakt. Jeg var i ubalanse, men forsøkte ikke å filme meg til straffespark. MEN Mohamed Ofkir scoret sitt åttende seriemål – og var svært delaktig også i nummer to. Han slo en stikker til Alexander Ruud Tveter som avsluttet i kroppen til Sean McDermott – returen feide innbytter Keanin Ayer inn fra skrått hold. – Jeg har ikke vært helt i form etter smellen jeg fikk mot Sarpsborg 08, men nå føler jeg meg pigg igjen. Keanin hadde et meget positivt – og avgjørende innhopp.

Den scoringen 10 minutter før slutt punktere kampen – og SF har så langt kapret 20 poeng. Det er en bragd. Om interessen rundt Ofkir så er trener Ødegaard pragmatisk. – Vi har kontrakt ut 2023 med «Moa». Om det er noen som ønsker seg hans tjenester – så blir det en dyr affære. MEN jeg kan skjønne at han er interessant for mange klubber. Han har vært god. Uansett så må vi ha forsterkninger nå når overgangsvinduet åpner 1. August. Jeg vet at vi ikke får de vi ønsker – og det er jo naturlig når det finnes begrensninger økonomisk. Det forstår jeg, men noen erstattere må på plass. Vi har mange skader. Hans Erik Ødegaard og makker Andreas Tegstrøm har gjort en solid jobb ute på feltet, men stallen er sårbar. Det var ikke mange «eksperter» som hadde tro på «Guttane» før sesongen startet. Tabellen er god sommerlitteratur for øyeblikket….

Annonse fra Eliteserien: