Årets femte trenersamling godt gjennomført

I forbindelse med A-lagets hjemmekamp i Eliteserien mot Odd arrangerte SF Akademiet årets femte trenersamling. 26 trenere fra 12 Vestfold klubber deltok på trenersamlingen. Trenersamlingene avholdes i forbindelse med A-lagets hjemmekamper i Eliteserien. Der blir det mulighet til både faglig påfyll og fotball fra Norges øverste hylle, som gjerne skal bidra til inspirasjon, refleksjon og ikke minst motivasjon. Dette kan trenerne kan ta med tilbake til sin Vestfold-klubb.

På lørdagens samling hadde vi besøk av Odd sin G19-trener Karl Marius Aksum som har en doktorgrad i visuell persepsjon i elitefotball, Master i coaching og Psykologi i tillegg til en bachelorgrad i trenerrollen. Karl Marius tok utgangspunkt i sine studier i forbindelse med doktorgraden sin om hvordan verdens beste spillere orienterer seg og søker informasjon i kamper på absolutt øverste nivå. I tillegg stilte han spørsmål ved bruken av rondoen i trening, som mange trenere er positive til å bruke, og om spillerne gjennom bruk av rondo får øvd nok på det de møter i kamp i forhold til orientering og valg. Dette ga anledning til mye spørsmål og diskusjoner. Karl Marius kom også med praksiseksempler gjennom videoer med hvordan han setter opp og organiserer øktene på sine treninger med G19 gruppen i Odd.

Karl Marius kommenterer: Samlingen var flott organisert og planlagt. Det var en veldig god setting for presentasjon og diskusjon. For meg er det helt naturlig å dele sånne ting gratis for å inspirere andre trenere. Kommer gjerne igjen for å prate om søk en gang. Jeg ønsker å bidra til en delekultur. Jeg håper de som var der reflekterer rundt egen praksis og kanskje finner noe de kan ta med seg tilbake til sin hverdag og sin kontekst.

Trenersamlingene er en del av området trenerutvikling i Vestfoldmodellen, som SF i tett samarbeid med NFF Vestfold ønsker å utvikle og tilrettelegge for gode arenaer som trenere kan møtes på. Dette på tvers av klubber og nivåer.

Trenerveileder hos Runar IL Morten Pettersen sier: Takk til Karl Marius for en meget interessant presentasjon av studiet rundt Rondo. For min egen del, fikk jeg faktisk bekreftet mitt allerede "mislik" til firkant som oppvarming. Jeg bruker det aldri! Synes Karl Marius har mange gode argumenter på hvorfor Rondo uten betingelser, er lite ferdighetsutviklende. I tillegg ga det inspirasjon til nye øvelser, som vi kan dra med oss inn i treningshverdagen. Bare ved å "vri litt" på de øvelsene vi bruker i dag. (mer over til spillsekvenser, bruk av mål og retning) Dette er noe jeg absolutt skal dra med meg videre i klubb og inn mot våre trenere. Med temaer som dette, skapes det diskusjon rundt bordet. Som igjen gir utbytte og refleksjon til oss som trenere. Derfor ser jeg på det som viktig at jeg som trenerveileder, kan sende aktuelle trenere på SF sine trenersamlinger - som veldig god læring og inspirasjon. Takk igjen! 👍

Neste trenersamling er i forbindelse med A-lagets hjemmekamp mot Sarpsborg 08 søndag 2 oktober kl 17:00. Her er temaet Fotball Mentalitet. Egen påmelding sendes på e-post til klubbenes sportslige leder og Trenerveileder.

Annonse fra Eliteserien: