Andreas van der Spa

Andreas van der Spa må legge opp...

- Det er blytungt....

Vi har visst om dette en god stund – og det har også flere av hans lagkompiser her i SF. Andreas skulle som sagt gjennomgå en – på forhånd antatt – enkel kneoperasjon. (På bildet over ser vi Andreas da han nettopp har skrevet under for SF - og alt så lyst ut). – Jeg fikk likevel kjapt inntrykk av at det var mer komplisert enn som så. Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset – og slutte med toppfotballen. Det har selvsagt vært blytungt – og jeg har vært helt i kjelleren. Har ikke orket å våre oppe på Jotun Arena i det hele tatt – og rett og slett rømt landet. Når jeg har fått roet meg ned – så er det klart at jeg ikke vil risikere noen ting. Beskjeden fra legene var krystallklar – mer toppfotball kunne gitt varige skader. Da jeg fikk «dommen» - så kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord – men utpå nyåret kjente han på at noe var galt i kneet. MEN at det skulle være stopp på karrieren. Det var ikke i mine tanker. Den 25 år gamle nordlendingen hadde allerede funnet seg godt til rette i klubben – da problemene startet. Han hadde flyttet inn i Jeppe Kjærs gamle leilighet nede i sentrum.

 

For den nesten to meter lange Andreas var hentet inn som erstatter for Sander Moen Foss – som forsvant til Lillestrøm – og han var tiltenkt en sentral rolle her i SF. Vi snakket selvsagt med han da han var etablert – og han virket mer enn klar for norsk Eliteserie. For da han kom til Sogndal før seriestarten i 2022 – så tok det rekordkort tid – før han fikk tillit – og året etter gjorde den nye treneren Tore Andre Flo han til kaptein. – Jeg fikk tillit med en gang – og tok nivået raskt og spilte 29 ligakamper det første året. I fjor ble det 21 kamper – og vi tapte jo kvalikplassen i siste serierunde. Det sa Andreas til oss da han kom hit for første gang. Han var på besøk hos Tore Andre Flo i London – og han var utvilsomt den gamle Chelsea-spissens forlengede arm ute på banen. Kjemien stemte også perfekt da våre to trenere – Andreas Tegstrøm og Hans Erik Ødegaard – hadde samtaler med Andreas – før han bestemte seg for SF. Bare så synd at det samarbeidet varte så altfor, altfor kort.

 

Nå er det altså slutt for den blide og sympatiske van der Spa. – Det totale mørket like etter at den tunge beskjeden kom – det varer ikke evig. Jeg vet at snart så blir det lysere tider. Jeg må finne på andre ting her i livet – som gir mening. Og glede. Det skal jeg klare. MEN det er vanskelig når man går «all in» - også plutselig slår noen av lyset. Andreas van der Spa finner sikkert andre verdifulle ting og bruke tiden sin på. Derfor ble det med et innhopp for Bodø/Glimt på aller øverste nivå. Og ikke noe spilletid for Sandefjord Fotball i ligaen. – Livet er ikke alltid helt rettferdig – det må man akseptere. Avslutter Andreas. Veldig trist for SF. Og selvsagt enda verre for hovedpersonen selv….

Annonse fra Eliteserien: