André hjemme igjen: – Ble som en dårlig skilsmisse

André Södlund er tilbake i blått. Nå har 24-åringen skrevet under en kontrakt som gjør ham til SF-spiller ut 2022. Han gleder seg stort.

– Det føles utrolig deilig å være tilbake, sier André Södlund, og skuer utover en solfylt Sandefjord Arena.

Det var her den talentfulle Ballklubben-gutten slo gjennom som ung spiller. Det var her han fikk ti G18- og G19-landskamper for Norge. Og det var her han skaffet seg et navn som interesserte større klubber. 

82 kamper, ti mål

Etter debuten mot Alta i 2014, pekte alle pilene oppover. André Sødlund sto bokført med 82 kamper og ti mål i blått da Odd hentet stortalentet.

André Södlund er tilbake i fjorden!
André Södlund er tilbake i fjorden!

Men Odd-pila pekte aldri riktig vei for den unge sandefjordingen. 

– Karrieren min har ikke helt hatt den kurven jeg håpet på etter jeg dro fra Sandefjord i 2018. Det var mange involverte den gangen, agenter og andre, forteller han.

– I ettertid framstår det å dra fra Sandefjord som en dårlig skilsmisse. Jeg har savnet Sandefjord veldig. Det er her jeg føler meg hjemme. 

Avtale ut 2022

Etter å ha avsluttet fjoråret i Sandnes Ulf, har Södlund vært klubbløs. De siste ukene har den tidligere Bolton-rekrutten stått på for å overbevise trenerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström at han kan forsterke SF-troppen.

Nå er prøveoppholdet premiert med ny kontrakt i gamleklubben. En avtale som gjør ham til SF-spiller ut 2022-sesongen.

– Jeg vet hva som bor i meg og håper å finne tilbake til meg selv, bli en sterkere og bedre spiller. Jeg er veldig motivert for å motbevise alle som tviler, sier André Södlund.

Annonse fra Eliteserien: