Amer Ordagics tid i SF er over

Det var kontakt mellom Sandefjord Fotball og midtbanespiller Amer Ordagic i løpet av fredagen – og partene ble enige om å møtes oppe i SFs kontorlokaler utpå kvelden. Der ble arbeidsforholdet formelt avsluttet – og Amer fikk helgen på seg til å slappe av og få noen rolige dager hjemme. 29-åringen fra Bosnia-Hecegovina ønsket at lagkompisene skulle få konsentrere seg om generalprøven før seriestart mot Strømsgodset – uten noen form for forstyrrelser. Årsaken til at Amer Ordagic allerede nå forlater SF – har jo sin bakgrunn i at han ikke ble foretrukket i spillertroppen som ble meldt inn for spill i Eliteserien i den første delen av sesongen 2023. Hvert lag har lov til å ha ni spillere med utenlandsk pass – og vi har for øyeblikket 10 i vår A-lagstropp. Hans midtbanekollega Federico Bikoro ble spilleklar raskere enn forventet – og dermed ble spilleren fra Ekvatorial-Guinea valgt ved denne anledning.

Takk for alle øyeblikkene i blått, Amer! Foto: Javad Parsa / NTB
Takk for alle øyeblikkene i blått, Amer! Foto: Javad Parsa / NTB

For den robuste og løpsvillige midtbanespilleren – som kom til norsk fotball fra den bosniske toppklubben Sloboda Tuzla – har dessverre skader vært en stor del av fotballhverdagen. Han signerte for Brann i desember 2017 – og spilte Eliteseriefotball for Bergens-klubben i tre sesonger. I debutsesongen 2018 ble det kun åtte kamper – året etter 14 seriekamper for bergenserne – mens i hans tredje sesong – så stoppet det på 11 matcher. Som vi forstår så var det mange ufrivillige opphold underveis. Så ble det overgang til Sandefjord – og skadene forfulgte han også her. Under 2021 -sesongen så ble det likevel 17 kamper i vår toppdivisjon – og i fjor stoppet han på 16. Og for øyeblikket så er dessverre Amer et stykke unna spill.

Amer Ordagic har de gangene han har vært skadefri – virkelig bidratt på Sandefjords midtbane. Sterk, hard i nærkampene og med enkle løsninger – så har han bidratt til den mer usynlige – men like fullt viktige delen av fotballen - som har skapt åpninger og rom for sine medspillere. En stille, beskjeden kar som har glidd inn i laget – både på og utenfor banen. Alltid imøtekommende og med et smil har han blitt en naturlig del av SF. Vi håper virkelig at Amer får noen skadefrie sesonger – og ønsker han lykke til videre. Uansett hvor han måtte fortsette sin karriere.

Vi takker Amer Ordagic for samarbeidet.

Annonse fra Eliteserien: