Ruud mot LSK

"Alex" har passert 100 kamper for SF...

- Dette ble helt perfekt for meg....

Vår solide mann på topp – Alexander Ruud Tveter – spiller nå sin 101 obligatoriske kamp for SF mot Lillestrøm. (På bildet over setter han inn seiersmålet i fjorårets kamp mot LSK). Det anselige antall kamper har 33-åringen fra Langhus utenfor Oslo – gjort unna på rekordtid. – Jeg kom jo hit til seriestart i 2021-sesongen – og har vært på banen i samtlige kamper siden debuten den gang. Bortsett fra en. Det var da Jakob ble født for to år siden. Jeg kastet meg i bilen – og rakk fødselen akkurat – MEN ikke kampen. Og la det være sagt med en gang – overgangen hit til Sandefjord ble for meg helt maksimal. Med tanke på min karriere. Det var pandemi, jeg var uten kontrakt og jeg var i en rehabiliteringsperiode. Etter to kneskader hos min tidligere arbeidsgiver – Sarpsborg 08 – så fikk jeg ikke forlenget min avtale med dem. Dermed så kom SF på banen på helt riktig tidspunkt. Jeg trivdes fra første stund – med både spillere, trenere og alle andre ansatte her i klubben. Nå er jeg i gang med min fjerde sesong her – og selv om pendlingen til og fra Oslo kan være litt slitsom innimellom – så er det virkelig verdt det. Fotball er det morsomste jeg vet. «Alex» får god anledning til å lytte til et gigantisk utvalg av podkaster opp og ned E18.

 

Etter en litt tung periode i Sarpsborg 08 med skader og lite spilletid – så kom Sandefjord på banen i grevens tid. Vi vet at «Alex» har lang fartstid som spiller – for han scoret sitt første mål i datidens Tippeliga for temmelig nøyaktig 13 år siden. Han spilte for Fredrikstad – som vi skal møte i neste bortekamp – og han scoret mot Stabæk. – Jeg fikk tillit og startplass her i klubben stort sett fra første dag – og har fortsatt i den posisjonen. Bortsett fra da Franklin Daddys Boy Nyenetue overtok som førstevalg i en relativt kort periode. Jeg hadde spilt omtrent i 90 minutter hver eneste kamp inntil Daddys Boy fikk sjansen – og jeg hadde nok en liten formdipp. Jeg følte med utslitt og litt tyngre enn vanlig. Så det var helt fortjent at han fikk sjansen fra start av – men etter bare en kamp på innbytterbenken så ville jeg kjapt inn på laget igjen. Det tok noen kamper før vi skiftet plass – MEN min erstatter hadde mange gode kamper og var nyttig der framme. Jeg er vanlig en rolig og avbalansert type – MEN må innrømme at jeg liker meg bedre utpå banen – enn en som ser kampene fra første parkett. Faren til Jakob har hatt en lang og omflakkende fotballreise – med stopp i både Fredrikstad, Halmstad, Sarpsborg, Strømmen og nå i Sandefjord. Vi glemmer heller ikke moderklubben Langhus – og ikke minst – naboklubben Follo. Der skapte han seg et navn – og han spilte cupfinale for dem mot Strømsgodset i 2010. 19 år gammel.

 

Nå er han her – og han har gode minner mot Lillestrøm. I fjorårets siste og avgjørende seriekamp mot nettopp våre gjester fra Åråsen – så satte han inn kampens eneste mål – som reddet plassen i Eliteserien. Kaldt og rolig fra straffemerket. – Jeg har scoret 23 mål på 100 kamper – og jeg er den første til å innrømme – at det antallet burde vært langt høyere. MEN jeg har vel i tillegg noen målgivende – selv om det også har blitt noen brente sjanser i mine tre sesonger i blått. Og bank i bordet – jeg har helt unngått skader. Det er ikke bare tilfeldig. Jeg er – om jeg skal si det selv – veldig flink til å ta vare på kroppen min. Trener mye styrke og lever vel som en toppidrettsutøver skal gjøre. Og selv om jeg er godt voksen i fotballsammenheng – så har jeg ingen planer om å gi meg. Hvorfor skal jeg det – når kroppen responderer så bra på hard trening og stor kampbelastning. Jeg har kontrakt med SF ut året – så får tiden vise. Også er tålmodigheten stor på hjemmebane – når det kommer til fotball og den tiden det tar. Avslutter Alexander Ruud Tveter og setter seg i bilen. På vei nordover. – Jeg er arbeidsom og disiplinert. Også innenfor huset fire vegger. De oppgavene tar jeg meg glede – så lenge jeg får holde på med fotballen….

 

 

Annonse fra Eliteserien: