Aleksander og Simon

Aleksander på vei mot storformen....

- Jeg vil selvsagt starte mot Sarpsborg....

Freddy Aleksander Damnjanovic Nilsson fyller 22 år den 5. September – er fortsatt ung og er selvsagt kampklar til søndagens match mot Sarpsborg 08. (På bildet over ser vi Aleksander (til venstre) sammen med en annen solid svenske - Simon Amin - Foto: NTB). Vi har merket en litt skarpere «Aleks» - både på treningsfeltet og i kampsituasjon. Mot Molde sist kom han inn i det 90. spilleminutt som innbytter – og hadde ikke vært lenge på banen – før han avgjorde det hele godt ute i tilleggstiden. Og dagen etter spilte SF2 seriekamp i 3. divisjon – og der ble det en drøy times spilletid. Og han rakk å score to ganger også der. – Du vet skuddfoten er det ikke noe feil på. Fra jeg var liten «grabb» så var det skuddtrening med min far. Det var vår høyeste prioritet. «Farsan» var en gammel angrepsspiller – så det var naturlig at det ble avslutningstrening For det aller meste. Jeg er selvsagt klar på flekken – hvis jeg blir plukket ut i startelleveren på søndag. Men det er vel alle. Vi sitter sammen med herr Nilsson – en meget rolig og avbalansert svenske. To dager etter triumfen mot Molde.

 

Og han har ikke noe imot en helsvensk midtbanetrio mot 08. Simon Amin og Filip Ottosson har begge så langt i sesongen vært sentrale på SFs midtbane. – Det er bare å gi full gass på hver trening. Det gjør jeg alltid. Jeg har så langt ikke vært utsatt for noen skader – og fått trent uten avbrekk. Jeg hadde vel 23 seriekamper fra start av i 2023 – og kom innpå i de sju andre. Jeg var på banen i samtlige 30 Eliteseriekamper i fjor. I år har jeg startet to ganger – og kommet inn som innbytter i de tre andre. Jeg skiller meg selvsagt ikke ut fra andre, ambisiøse fotballspillere. Vi vil alltid spilte mest mulig. Utover våre fellestreninger her i klubben – så blir det ikke så mye utenom. Øktene her er mer enn tilstrekkelige – og det gjelder bare å vise seg fram der. Aleksander – med røtter fra Serbia – stortrives i Sandefjord. Med byen og med sine lagkompiser.

 

Den unge skåningen spilte 21 U17-landskamper for Sverige – og har 29 aldersbestemte totalt. Da han var i storklubben Malmø FF – så ble han karakterisert som en av landes største talenter. – Jeg har selvsagt fortsatt skyhøye ambisjoner. Jeg er vel ingen gammel mann akkurat. Nå gjelder det bare å vise meg fram på hver eneste økt – og hver gang jeg spiller i blått. Jeg bor alene i sentrum, men får regelmessige besøk av kjæresten Mira. Hun kommer opp fra Malmø – og har vel ikke misset en eneste hjemmekamp her på Jotun Arena. Så det mangler ikke på støtte. Og selv om seiersgoalen sist mot Molde virket enkel å sette i målet – så må vi huske på at du må være på rett plass også. Som gammel spiss så skjønte jeg at Danilo ville gjøre som han gjorde. Og jeg var der. Aleksander D. Nilsson har stor arbeidskapasitet, fint overblikk og solid spilleforståelse. Og krutt i høyrefoten….

 

 

Annonse fra Eliteserien: