Aleksander Damnjanovic Nilsson klar for SF

Aleksander kommer i første omgang på lån fra Malmø FF.

Den lovende svenske midtbanespilleren Aleksander Damnjanovic Nilsson skal i første omgang være på lån fra Malmø FF til 1. August – og deretter signerer han for Sandefjord på permanent basis fram ut 2024-sesongen. 19-åringen er beskrevet som et stort talent av den tidligere MFF-treneren Jon Dahl Tomasson og av sportssjefen Daniel Andersson. Aleksander har også en rekke aldersbestemte landskamper for Sverige – og er en anvendelig spiller som også kan benyttes som sideback.

Han har allerede vært her på en ukes prøvespill her i byen, men ble bare med troppen til Gardermoen og ikke til Tyrkia på treningsleir. Han dro hjem til Skåne, men hadde gjort et meget godt inntrykk på trenerne Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm. Etter sommerferien blir unge Nilsson Sandefjords eiendom. Foruten å overbevise med fotballstøvlene på – så falt han lett inn i miljøet utenfor – og gleder seg stort til fortsettelsen. Spill på aller øverste nivå har alltid vært målet for Aleksander som kom til den regjerende svenske seriemesteren allerede som fem-åring.

Det var pappa Srdjan som dyttet på allerede da sønnen var bitteliten – han hadde selv spilt i Limhamn IF nede i divisjonssystemet nede i Sør-Sverige – men hadde større ambisjoner for guttungen. Lekefotball med de andre småguttene i nabolaget mente pappa Srdjan ble for puslete – og fikk han inn i MFF-systemet tidlig. Etter hvert kom han svært nær A-laget – og på U-19 fikk han den gamle storspilleren Jeffrey Aubynn som trener – og han har sammen med faren vært den viktigste personen så langt i Aleksanders karriere. Høsten 2021 ble han utlånt til den danske 1. Divisjonsklubben Jammerbugt FC på Jylland – og fikk 13 seriekamper der. Nå blir det ett hakk opp – og spill i norsk Eliteserie.

Aleksander Damnjanovic Nilsson blir beskrevet som en som har sin styrke i pasningsspillet – har stor spilleforståelse og er god til å styre tempoet i kampene. Han har den siste tiden trent med bestelaget i Malmø FF – og ifølge trener og sportssjef gjort et meget godt inntrykk. – En seriøs, ung spiller som har store ambisjoner – og kan nå så langt han bare vil. Den gamle storspilleren Daniel Andersson – nå sportssjef i MFF – har gode skussmål å komme med. Nå er Aleksander Damnjanovic Nilsson klar for Sandefjord.

Daglig Leder i Sandefjord Fotball, Espen Bugge Pettersen er godt fornøyd med at Aleksander er på plass,

Espen Bugge Pettersen er på plass i Tyrkia, og følger nøye med.
Espen Bugge Pettersen er på plass i Tyrkia, og følger nøye med.

- Vi er veldig glade for å få Aleksander inn i gruppa. Dette er en talentfull spiller, som vi kan få mye glede av fremover. Vi har fått han ned til Tyrkia slik at han fikk bli med på siste del av oppholdet, og kan bli enda bedre kjent med spillergruppa og trenerteamet. Han er tilgjengelig i dagens kamp mot HJK. 

Annonse fra Eliteserien: