Aleksander Damnjanovic Nilsson blir i SF

- Jeg stortrives i en by hvor alle er hyggelige…

19 år gamle Aleksander kom hit til Sandefjord på lån fra storklubben Malmø FF. Han var også en tur i Danmark før han ankom Norge – også der på et låneopphold i Jammerbugt i den nest-øverste ligaen. – Nå vil jeg bli her i klubben – for her har jeg fått tillit og føler at min positive utvikling er godt ivaretatt av trenerne Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm. Jeg har leilighet midt i sentrum – og får ofte besøk av familien. Også er mine lagkamerater helt topp. Fin liten by med fine folk. «Jag stannar» - svensken med serbiske røtter har planen klar….

For Aleksanders far kommer opprinnelig fra Serbia – og selv om unge Nilsson kan virke sindig og rolig – så kan det tenne til en gang imellom. – Han har et skikkelig temperament – ikke la deg lure. Også er han en meget solid midtbanemann med et herlig overblikk og stor spilleforståelse. Og det beste av alt. Han er fortsatt veldig ung. Trener Andreas Tegstrøm har mange lovord å strø over sin landsmann når han beskriver unge Nilssons ferdigheter. Og trenerne må jo ha klokketro på svensken. Han har spilt samtlige seriekamper fra start av. Og alle kan se at unge Nilsson har vært en nyttig bidragsyter så langt i sesongen. En hederlig arbeidskar med en presis pasningsfot….

Og Aleksander Nilsson kan mer enn å sparke til en fotball. Ryktene forteller at den unge skåningen også behersker en langt mindre ball. – Jeg gikk en runde med Aleksander – og fikk virkelig kjørt meg. Han ga meg en real leksjon. Han var sensasjonelt god. Lagkamerat Andre Sødlund summerer opp etter en dag på golfbanen tidligere i sesongen. – Ja, jeg må innrømme at golf er gøy, men jeg har bare spilt i to år. Likevel så har det vært god framgang. Muligens Sødlund overdriver en smule. Aleksander Damnjanovic Nilsson er noe så uvanlig som en beskjeden svenske.

Selv er Aleksander nøktern når han skal tegne et bilde av seg sjøl som fotballspiller. – Jeg har fortsatt en del å gå på – men jeg er en «spelskikkelig» kar på midtbanen. MEN jeg bør produsere flere målpoeng – og bli en tøffere duellspiller. Fysikken må forbedres, men jeg har jo god tid på meg ennå. Eliteserien passer meg bra – teknisk god kvalitet og høy intensitet. Jeg vet ikke om det er bedre eller dårligere i «Allsvenskan» - for jeg har ikke spilt en obligatorisk A-kamp for Malmø FF. Han gleder seg selvsagt til kampen mot serieleder Molde, men kjenner ikke til enkeltspillerne der. – Jeg vet det er en stor klubb – og et godt lag. Det holder for meg. Aleksander Damnjanovic Nilsson er klar til søndagens hjemmekamp. 

Og Molde virker skarpe denne sesongen. Selv om de to siste hjemmekampene ikke har vært all verden. En knepen 1—0 sist mot Haugesund – og bare uavgjort mot Jerv før det – skaper jo litt optimisme her i byen. Og eneeier Kjell Inge Røkke vil nok snarest mulig tilbake til storhetstiden for om lag 10 år siden – da klubben ble seriemestre i 2011-12 og 14. Vi husker alle at Ole Gunnar Solskjær kom hjem fra Manchester United – og lommeboka ble åpnet og spillerstallen styrket. To raske seriegull før Solskjær forlot rosebyen – og de vant også i 2014 da Tor Ole Skullerud trente laget. Nåværende trener Erling Mo – som har lang fartstid i klubben – vil nok svært gjerne vippe Bodø/Glimt av tronen. Han vant riktignok med Molde i 2019 – før nordlendingene overtok hegemoniet. Mo og Molde vil nok befeste sin posisjon, men først må SF beseires. Og det blir ikke lett. Vi ses på søndag….

Annonse fra Eliteserien: