Aalesund har vært en av årets overraskelser

men nå har deres viktigste spiller dratt til Danmark…

Vi tar en prat med trener Hans Erik Ødegaard etter at «Guttane» har tatt den siste finpussen på eget naturgress før tirsdagens kveldsmatine mot Aalesund. – Jeg har sett dem ved flere anledninger – og de har overrasket meg positivt. De har som oftest ligget lavt og spilt med minimal risiko. MEN det har de gjort godt – og både for meg og sikkert mange andre – har laget til Lars Arne Nilsen vært en av sesongens overraskelser så langt. Likevel skal vi rendyrke vårt eget spill – og jeg håper jo selvsagt at det skal vi gjøre godt nok til at vi tar poeng. En kampklar og offensiv SF-trener gleder seg til årets første hjemmeseier. Det er lov å ønske….

Og det blir selvsagt spennende å se hvordan trener Nilsen legger opp løpet etter at deres toppscorer Sigurd Haugen har pakket bagen og dratt til Århus. – Han har jo vært deres desidert viktigste spiller så langt. Han har jo sørget for mange viktige poeng – og scoret sju ganger før han skrev under for AGF. Det må jo nødvendigvis bli annerledes når en så sentral mann ikke spiller. Vi får håpe at vi kan dra nytte av det. Hans Erik forteller at hans fokus er kun på matchen mot Aalesund, men at han selvsagt vet at en tre-poenger mot sunnmøringene betyr mye og et lite hopp oppover på tabellen. Og sikkert bidrar til færre pulsslag for våre trofaste supportere.

Det var livlig og utrolig munter stemning under mandagens lette treningsøkt – og nesten samtlige er tilgengelige. Bortsett fra de langtidssykemeldte Sander Moen Foss og Sander Risan Mørk – samt Keanin Ayer og Amer Ordagic. – Keanin må jo hvile på grunn av hjernerystelse – og der følger vi selvsagt protokollen. Amer er jo et mer usikkert kort – og kneskaden hans kommer og går. Selvsagt mest plagsomt for Amer – men vi er jo også bekymret selvsagt. Hans Erik og kollega Andreas Tegstrøm har som vanlig gjort hjemmeleksene sine – og stiller nok med et konkurransedyktig mannskap og en malmklar kampplan. – Vi har «trua». Ødegaard står foran en knalltøff juli måned – med nøkkelkamper blant annet mot Aalesund, Jerv og Kristiansund. Her kan mye avgjøres.

Og hva med Aalesund. – Jeg har registrert at de har mange meget gode enkeltspillere. Noe som tabellen viser. Ødegaard er selvsagt oppdatert på laget fra Jugendbyen. Også har de en nøkkelspiller aller bakerst – Sten Grytebust har vært en av ligaens beste målvakter etter at han kom tilbake fra Danmark. Der spilte han for OB og FC København. Nå er han tilbake i moderklubben – og har hittil sluppet inn 17 mål på 13 kamper. Også skal vi merke oss at sunnmøringene spiller jevnt med de aller fleste – og har to meget sterke borteseire mot Sarpsborg og Od i beltet. Vi håper det blir med det. Også etter at de har møtt oss tirsdag kveld….

Annonse fra Eliteserien: