16 minutter i første omgang avgjorde kvartfinalen….

men SF snytt for straffespark på stillingen 0-0….

(Brann-Sandefjord Fotball 3-0, kvartfinale NM 2022)

Det var som Hans Erik Ødegaard sa etter kampslutt – det er helt klart en fortjent seier. – Når Brann får det som de vil – og vi pådrar oss brudd. Akkurat som de vil ha det – da er Brann bedre enn oss og går fortjent videre til semifinale. Den går borte mot Stabæk. – Det er klart jeg kunne gjort ting annerledes – MEN det er alltid lett å si det etterpå – og spesielt når motstanderen har vunnet med tre mål. Hans Erik summerer opp etter at Brann i sprutregnet på Åsane Arena avgjorde kampen i løpet av et drøyt kvarter i første halvdel. MEN på stillingen 0-0 så overså dommer Tom Harald Hagen et soleklart straffespark. Danilo Al-Saed skjøt mot Mathias Dyngeland i bergenserens bur – og Japhet Sery Larsen stanset skuddet med en aktiv arm. Vi har sett mange tilsvarende situasjoner – blant annet i Premier League – og alltid ender det med straffe. Ikke i Bergen. Og som NRK-kommentator Åge Hareide også sa – det var et soleklart straffespark. Og det kunne selvsagt forandret kampbildet…

Sånn ble det ikke. Og i steden var det vertene som åpnet scoringene. Felix Horn Myhre (ex. Vålerenga) fikk litt heldig ballen rett i beina på 20 meter – og han dundret til. Stjernetreff – og Hugo Keto lå langstrak i riktig hjørne – men ballen satt klistret nede til høyre for vår finske målvakt. 1-0. Og nummer to kom bare noen minutter seinere. Denne gang var Horn Myhre servitør – og unge David Wolfe fikk dempe og trille ballen inn utenfor Ketos rekkevidde. Da så det stygt ut. Og da nummer tre kom etter 37 minutter var det langt hjem for gjestene fra Sandefjord. Mathias Rasmussen sloss med Bård Finne om å få avslutte – og Rasmussen skjøt via leggen til Jesper Taaje. Ballen forandret retning. 3-0. Game, set and match.

Og andre omgang ble en kontrollert etappe for Brann. Underholdningen, kombinasjonene og scoringene kom i de første 45 minuttene. Den siste halvdelen ble en litt langdryg affære i plaskregnet. En våt fornøyelse – og en liten nedtur etter den sterke seieren sist søndag over Odd. – Nå blir det terping og trening fram til seriestart mot Ham/Kam borte den 10. April. Vi visste jo at Brann hadde sine styrker og svakheter – MEN vi klarte ikke helt å gjennomføre kampplanen. Hans Erik er alltid skuffet når hans gutter ikke får vist seg fra sin beste side. Hans kollega Eirik Horneland var langt lystigere etter at avansementet var sikret. – Vi visste at Sandefjord var et spillende lag – MEN vi har spilt på oss masse selvtillit etter en strålende sesong så langt. Nå er vi klare for Stabæk og Lars Bohinen. Horneland var meget tilfreds med en sterk første omgang. Han hadde imidlertid litt ros også til SF – de er velorganiserte og veltrente. De virker sterkere enn i fjor….