1-1 mot FKH: – Vi gikk i hvert fall i krigen

Sandefjord Fotball - FK Haugesund 1-1 (1-0): En vakker scoring av Sander Risan Mørk (20) var ikke nok. Gjestene kom tilbake etter pause og sikret poengdeling i onsdagens serieoppgjør på Release Arena.

Sandefjord hadde tapt ni av ti tidligere møter mot FK Haugesund i seriesammenheng. Likevel var det mest skuffelse å spore i Sandefjord-leiren etter 1-1.

– Det er skuffende at vi ikke tar alle poengene når vi går til pause med ledelse. Vi var enige om å holde mer på ballen og spille vårt spill i 2. omgang, men i stedet ender vi opp med å miste den hele tida. Det er ikke bra nok, og vi må bare jobbe videre for å forbedre oss, sier William Kurtovic.

Midtbanespillerens skuffelse sier det meste om årets Sandefjord-lag. Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström har hamret inn en mer offensiv innstilling i SF, som nå går på banen i høyt press og angriper med mye folk, uansett motstander.

Respektløsheten har så langt gitt 16 poeng i Eliteserien, og det kunne fort vært to til onsdag.

– Det er ikke så mye å si om målet egentlig. Jeg posisjonerer meg bak Kri (Kristoffer Normann Hansen, red. anm.) når han forsøker å komme til skudd. Så faller plutselig ballen til meg, og jeg reagerer bare på instinkt. Det var bare å klinke til, forklarer Sander Risan Mørk etter sin første scoring i Eliteserien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_L-VrJpO3_BM.jpg
Sander Risan Mørk jubler etter å ha gitt Sandefjord ledelsen 1-0 mot Haugesund onsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Det ene målet skulle likevel ikke holde til seier. For etter hvilen var det FK Haugesund som vant ballen høyere og skapte det lille som var av sjanser. FKH utlignet da en corner ble svinget inn på første stolpe og en uheldig Ruud Tveter stusset ballen i eget nett.

Og når begge lagene er bedre til å forsvare seg enn å angripe, ender det gjerne uavgjort.

– Vi fikk det ikke til offensivt i dag. Verken presisjonen eller samhandlingen var god nok, og i tillegg kjører vi oss fast på én side og går rett i en vegg av Haugesund-spillere. Vi burde vendt spillet oftere, mener Andreas Tegström.

SF-treneren er imidlertid ikke for nedstemt etter årets første poengdeling.

– Nei, det skal vi ikke være. Det kladder for oss offensivt i dag, men på slike dager er det viktig å ta kampen, være med i duellspillet. Vi gikk i hvert fall i krigen, så mentaliteten og innstillingen er vi fornøyde med, fastslår Tegström.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_rtdiE3SZZx8.jpg
Mats Haakenstad (t.v) og Haugesunds Niklas Sandberg i aksjon under eliteseriekampen på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Kanskje kunne sluttresultatet sett annerledes ut dersom Vidar Ari Jónsson hadde fått mer ut av SFs største sjanse rett før pause. På stillingen 1-0 vartet vertene opp med kampens fineste angrep da målscorer Risan med en delikat touch spilte fri Sandefjords høyrekant, men islendingen nølte for lenge og FKH-keeper Egil Selvik fikk avverget.

Heller ikke andre veien var det flust av muligheter. Solid stopperspill av Sander Moen Foss og Martin Kreuzriegler sørget for at Ibrahima Wadji gikk målløs av banen etter en times spill, og på høyrebacken drev Brice Wembangomo en stadig mer frustrert Kristoffer Velde til fortvilelse.

Det tette kampprogrammet skal også ha noe av skylda for at lagene ikke sprudlet mer offensivt. Et skadeplaget SF har nå én uke til neste seriekamp, borte mot Odd neste onsdag. Før det venter Pors i NM søndag.

Kampfakta

Sandefjord Fotball - FK Haugesund 1-1 (1-0)
Release Arena
Mål: 1-0 Sander Risan Mørk (23), 1-1 Alexander Rudd Tveter (selvmål, 59)
Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik –  Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Håkenstad – Zé Eduardo (Marc Vales fra 81), Sander Risan Mørk (André Sødlund fra 60), William Kurtovic – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen (Franklin Daddys Boy Nyenetue fra 76).

Annonse fra Eliteserien: