– Vi har trua, det er dere som ikke har hatt det

Sandefjord - Rosenborg 1-2 (0-1): Tre minutter på overtid scoret innbytter Guillermo Molins. Dermed glapp poengene for et hjemmelag som viste hva som bor i dem under ny ledelse.

På forhånd trodde nok de fleste at Rosenborg ville cruise over nedrykksdømte Sandefjord. Og flere tvilere ble det ikke nok ikke da Even Hovland headet inn 0-1 til gjestene etter 35 minutter.

Men Kristoffer Normann Hansen vartet opp med en ny drømmescoring og brakte balanse i regnskapet minutter etter hvilen. Og derfra og inn var det SF som så ut som laget som kunne vinne kampen.

Helt til Guillermo Molins bredsidet inn 1-2 i det 93. minutt.

Årsbeste i perioder

– Det er klart det er bittert, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery etter kampen.

– Vi var fornøyde med deler av 1. omgang selv om vi lå under. Og i perioder etter pause viser gutta for alvor hva som bor i dem.

– Du har trua på poeng framover? spurte reporteren.

– Vi har hatt trua på oss selv hele veien, vi. Det er dere i media som ikke har hatt det, kvitterte SF-treneren.

Det var et godt svar på et dumt spørsmål. For ute på banen hadde de blå allerede besvart spørsmålet. Et aggressivt SF var best i lange perioder. Aggressive og direkte, akkurat som det nye trenerteamet ønsker seg.

Før kampen hadde Ødegaard understreket at det ikke nødvendigvis var så stor forskjell på prestasjonen i 0-3-tapet mot Mjøndalen og 3-1-seieren i Tromsø.

Analysen etter Rosenborg-kampen vil fortelle at Sandefjord-laget viste et nytt nivå, spesielt etter utligningen i 2. omgang.

Kri «on fire»

Så var det heller ikke hvilken som helst utligning. Mot Tromsø tidligere i uka vartet Kristoffer Normann Hansen opp med en drømmescoring fra 40 meter, en kandidat til årets mål.

Torsdag la han like godt inn en ny søknad da han fintet seg inn fra venstre og skrudde ballen i krysset, utagbart for landslagskeeper André Hansen.

– Vi hadde fortjent minst ett poeng i dag. Utover i 2. omgang synes jeg vi var det beste laget, og at det var vi som hadde fortjent å vinne om kampen skulle bikke en vei, sier SFs sisteskanse Jacob Storevik.

Slik skulle det ikke gå. Først reddet André Hansen mesterlig da Amer Ordagic hælflikket en corner mot nettaket. Deretter avverget han en ny kanon fra Normann Hansen, som virkelig var «on fire» utover i 2. omgang.

Full av selvtillit herjet Kri på SFs venstreside. Og lenge så han ut som spilleren som skulle avgjøre matchen.

Utrolig kjedelig

Men 16 møter med Rosenborg på øverste nivå har aldri endt med SF-seier, og det skulle ikke skje denne gangen heller.

Før kampen hadde trenerteamet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm fokusert mye på Rosenborgs dødballkraft, og spesielt de lange innkastene.

– Da er det utrolig kjedelig å slippe inn to mål etter innkast. Vi må sette oss ned og se på hva som skjedde, men for meg framsto det som enkle mål, sier Storevik.

For tre minutter på overtid kom det lange kastet inn fra Rosenborgs høyre side.

– Ballen spretter vel to ganger før Guillermo Molins setter bredsiden til og det skal selvsagt ikke skje, sier Hans Erik Ødegaard.