SF Gatelag

SF Gatelag deltar i Comeback-ligaen.

Med den store interessen som mange viser Sandefjord Fotball, har klubben en unik mulighet til å være mer til nytte i samfunnet. Klubben ønsker å være en verdiskaper som bidrar der fotballen kan gjøre en forskjell.

Høsten 2015 startet klubben opp SF Gatelag som er et tilbud for de som har havnet på utsiden av samfunnet. Noen har eller sliter fortsatt med rus, og andre har psykiske utfordringer. Målet er å gi hver enkelt en mer fornuftig hverdag.

Egen liga og nasjonale turneringer

SF Gatelag har ca. 15 spillere som møtes til frokost og trener tre ganger i uken. Laget ledes av Petter Olsen og Roger Iversen, med Morten Vestly og Per Arne Søderstrøm som lagledere.

I 2016 startet det opp en egen liga for gatelag i regi av Fotballstiftelsen som fikk navnet Comeback-ligaen. Seriespillet strekker seg i perioden april til oktober og har åtte deltakende lag (Fredrikstad, Stabæk, LSK, Vålerenga, Strømsgodset, Odd, Asker og SF).

Det store høydepunktet er to årlige turneringer, hvor også lag fra Vestlandet deltar.

Sommeren 2016 var turneringen lagt til Sandefjord og byen viste seg frem fra sin beste side.

Vår egen ordfører Bjørn Ole Gleditsch og helseminister Bent Høie var med på åpningsdagen. Høie stilte opp i landslagsdrakt og deltok på et sammensatt lag av politikere mot et et Allstar-lag, der det var en spiller fra hver klubb.

Annonse fra Obos-ligaen: