Yppet seg i en omgang mot Rosenborg

(Sandefjord Fotball - Rosenborg 0-3) En utvisning på overtid i første omgang gjorde det tøft mot Norges beste fotballag.

Endelig var det klart for Eliteserie-fotball på Komplett Arena igjen. Over 6.000 tilskuere hadde funnet plass på tribunen til oppgjøret mot Rosenborg i årets første hjemmekamp.

Én endring fra sist

Hovedtrener Lars Bohinen valgte å gjøre en endring på laget som tapte 2-1 i seriepremieren på Åråsen. Joackim Olsen Solberg ble erstattet av Elliott Kebbie, som fikk sin første obligatoriske kamp for Sandefjord Fotball.

For å markere Sandefjord Ballklubbs hundreårsjubileum spilte guttane med gule og sorte drakter. 200 barn i gule drakter fikk også marsjere inn på banen like før kampstart. Rammen var satt for en fantastisk fotballopplevelse i Sandefjord.

Gjestene fra Trondheim var fryktelig nære ved å ta ledelsen allerede etter 2 minutter. Mushaga Bakenga traff klokkerent på ballen like innenfor sekstenmeteren. Skuddet dundret i stanga, før SF-forsvaret til slutt fikk klarert.

Bindia i fokus

Victor Demba Binda dro seg fordi Mike Jensen på lekkert vis etter 20 minutter. Senegaleseren dro seg videre innover i feltet før han sendte avgåre en markkryper som virkelig satte André Hansen på prøve. Mål ble det dessverre ikke, men guttane fortsatte å yppe seg.

William Kurtovic slo et godt frispark inn i feltet etter 26 minutter. Pao Morer susset innlegget videre til Abdoulaye Seck som ventet på bakre stople, men forsvarskjempen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Mushaga Bakenga var igjen på farten etter 39 minutter. Spissen kombinerte fint med Mike Jensen innenfor sekstenmeteren til Sandefjord. Abdoulaye Seck fikk blokkert skuddforsøket.

Like før pause fikk Victor Demba Bindia sitt andre gule kort for å sparke bort ballen. På det påfølgende frisparket var Anders Konradsen nære ved å sende Rosenborg opp i ledelsen.

Rosenborg ble for sterke

Bohinen ble nødt til å endre på laget etter at Bindias røde kort på overtid i første omgang. André Sødlund ble byttet inn for Pau Morer.

Andre omgangen startet på verst tenkelig vis. Mike Jensen slo en praktfull ball gjennom til Fredrik Midtsjø, som vant løpsduellen mot Christer Reppesgård Hansen inne i vår egen sekstenmeter. Midtbanespilleren slo ballen videre til Matthias Vilhjalmsson som stupheadet gjestene opp i ledelsen etter 50 minutter.

Rosenborg kjøre kampen etter å ha gått opp i ledelsen, og etter 73 minutter doblet de ledelsen ved Nicklas Bendtner. Milan Jevtovic slo en god pasning foran første stolpe hvor dansken satte ballen opp i nettaket - helt utagbart for Ingvar Jónsson.

Markus Naglestad prøvde seg på et langskudd etter 80 minutter, men forsøket fra innbytteren gikk til side for målet til André Hansen.

Det var innbytternes kveld på Komplett Arena. Mike Jensen fant Pål André Helland som la på til 3-0 for bortelaget etter 84 minutter.

Publisert: 05.04.2017, oppdatert: 22.04.2017
Skrevet av: Daniel L. Johansen