Viitala hjem til Finland: – Trengte en ny utfordring

Walter Viitala (28) er klar for den finske toppklubben SJK Seinajöki etter at klubbene søndag ettermiddag ble enige om en overgang for målvakten.

Annonse:

Dermed vender Walter Viitala tilbake til hjemlandet etter opphold i Sandefjord Fotball, Malmø FF og Viborg.

Fra tidligere har Viitala 93 kamper i Veikkausligaen for FC Honka og IFK Mariehamn.

Ny utfordring

Viitala ble hentet til Sandefjord vinteren 2019, og fikk sin offisielle debut i OBOS-ligaen mot KFUM Oslo 31. mars. Det stoppet imidlertid på 13 kamper for A-laget etter at 28-åringen mistet plassen til Jacob Storevik i slutten av juni.

Nå ser han fram til nye muligheter i hjemlandet.

– Jeg trengte en ny utfordring, og tror SJK vil være det beste stedet for meg nå. Jeg gleder meg over muligheten jeg har fått, og ser fram til å komme hjem til Finland og vise hva jeg har lært utenlands, sier Walter Viitala.

Vil til EM

28-åringen har heller ikke lagt bort tanken om en retur til det finske landslaget. Viitala står foreløpig med fem A-landskamper for Finland, og vil gjerne være med når finnene for første gang skal delta i EM-sluttspillet til sommeren.

– Det har alltid vært en ære å spille for landslaget, og i SJK får jeg større sjanse til å vise meg fram for landslagstrenerne. Jeg vil slåss for å komme med til EM, forsikrer den nye SJK-keeperen.

Sandefjord Fotball ønsker Viitala lykke til videre i karrieren.

– Vi vil takke Walter for tiden han har vært hos oss, og samtidig berømme han for hans profesjonelle innstilling. Vi er fornøyd med avtalen vi har gjort med SJK, og ønsker Walter lykke til i ny klubb, sier Espen Bugge Pettersen, daglig leder i Sandefjord Fotball.

NB! Dette er ikke den første overgangen mellom Sandefjord Fotball og SJK Seinajöki. Marc Vales spilte 38 kamper for den finske toppklubben før han ble hentet til Sandefjord av Martí Cifuentes sommeren 2018. Før det ble også El-Hadji Gana Kane hentet fra den finske klubben. SJK Seinajöki endte i fjor på 9. plass i den finske Veikkausligaen.

Annonse fra Eliteserien: